Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Epson WorkSense W-01, robotul care vede, simte, proceseaza și lucreaza

28 Noiembrie 2017



Seiko Epson Corporation a dezvoltat un robot autonom cu două brațe, capabil să vadă, să simtă, să proceseze și să muncească. Acesta va extinde aria de aplicaţii pentru automatizarea producției. Denumit WorkSense W-01, robotul va fi disponibil pe piață din această iarnă.


În ultimii ani, nevoile producătorilor s-au diversificat, existând în același timp o cerere fluctuantă de produse și o necesitate tot mai mare de a oferi atât producție de loturi mici, cât și la cerere (JIT - just-in-time). Roboții industriali sunt, de regulă, instalați într-o locație fixă, pe linia de producție, pentru a efectua o anumită sarcină. WorkSense W-01 a fost conceput însă pentru a avea mobilitate, astfel încât să se poată deplasa pe roți dintr-un loc în altul și să efectueze lucrări de asamblare, transport și alte sarcini. Caracteristicile robotului descrise mai jos permit automatizarea sarcinilor de producție care nu puteau fi automatizate până acum.
• Văzul – Robotul este echipat cu 4 camere la nivelul capului și 2 camere la nivelul umerilor, prin intermediul cărora are un câmp vizual asemănător celui uman. Acestea îi permit să detecteze cu precizie poziția și orientarea unui obiect în spațiul tridimensional. Chiar dacă poziția obiectelor și a obstacolelor se schimbă, robotul este capabil să le "vadă" și să le determine poziția.

• Simțul tactil – Brațele robotului sunt echipate cu senzori de precizie Epson, de înaltă performanță, care sunt deja disponibili pe piață. Astfel, robotul poate efectua sarcini de asamblare de mare fineţe, transport și alte operațiuni care necesită forță asemănătoare celei umane pentru a evita deteriorarea obiectelor.
Palmele multifuncționale pot prinde și fixa obiecte de diferite forme și mărimi și sunt incluse în versiunea standard. Acestea pot manipula unelte și șabloane, concepute pentru a fi manevrate, în general, de oameni.
Procesarea – Robotul este capabil să detecteze cu precizie poziția și orientarea obiectelor în spațiul tridimensional. Chiar dacă robotul este mutat, el poate începe imediat să lucreze, fără modificări în programare, ceea ce permite adaptarea la schimbări bruște în procesul de producție. De exemplu, poate fi deplasat în diferite locații pentru a efectua sarcini diferite în fiecare zi. Robotul decide independent calea și orientarea brațelor cu 7 axe și poate evita obstacolele.

Lucrul – Cele două brațe cu 7 axe ale robotului se mișcă asemănător brațelor umane, independent unul de celălalt, pentru a-i permite să îndeplinească sarcini pe care un robot cu un singur braț nu le poate îndeplini, cum ar fi strângerea unui șurub într-o componentă.
Numele de WorkSense a fost inventat pentru a reprezenta conceptul de robot care vede, simte, procesează și lucrează. Cu robotul WorkSense, Epson se adresează segmentelor de piață în care cererea pentru producția de mici dimensiuni și producția “just-in-time” este deosebit de ridicată, cum ar fi industria pieselor auto.

"Viziunea Epson reprezintă un angajament ferm față de inovație în robotică. Ne perfecționăm tehnologiile de bază care combină senzori și funcționalități smart, precum și tehnologiile noastre eficiente, compacte și de precizie, cu scopul de a construi un viitor în care roboții sunt folosiți la scară largă pentru a servi oamenii. Considerăm că WorkSense W-01, care valorifică puterea portofoliului amplu Epson, ne aduce cu un pas mai aproape de un astfel de viitor", a declarat Yoshifumi Yoshida, directorul executiv al Diviziei de Robotică Epson.

WorkSense W-01 va fi prezentat la Expoziția Internațională de Robotică 2017, care va avea loc în Tokyo, Japonia, în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie a.c.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite