Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

FAQ Solutii biometrice

24 Iulie 2006



Q Care este nivelul de securitate oferit de o solutie biometrica?


A Nivelul de securitate este relativ foarte ridicat. Administratorul sistemului este singura persoana autorizata sa managerizeze datele existente in sistemul de control al accesului.


Q Care sunt principalele domenii de aplicativitate ale sistemelor de identificare si verificare biometrica?


A Sistemele de de identificare si verificare biometrica sunt folosite in special in organizatii unde este nevoie de un nivel de securitate foarte ridicat, cum ar fi unitatile militare sau guvernamentale. Cu toate acestea, respectivul tip de sistem a fost extins catre organizatii private si, chiar, utilizatori individuali.


Q Care sunt modalitatile de reducere a costurilor prin implementarea unei solutii biometrice de securitate?


A In primul rand, prin implementarea unui sistem biometric de securitate se elimina costurile de administrare a sistemului (carduri, personal autorizat, managementul inregistrarilor, etc) care, printr-o solutie clasica, nu pot fi diminuate sau evitate. In al doilea rand, reducerea costurilor reprezinta o consecinta directa a scaderii riscurilor de securitate odata cu implementarea unei asemenea solutii. Este o realitate faptul ca cea mai mare parte a pierderilor unei companii este determinata de cauze interne. Prin gradul sporit de securitate oferit, o solutie de securitate biometrica optimizeaza o mare parte din costurile destinate securitatii.


Q Este greu de utilizat o solutie biometrica de securitate?


A De obicei, nu. Fiecare producator dezvolta module de training care includ toate tipurile de utilizator, pentru o exploatare rapida si corecta.


Q Ce se intampla cu amprenta mea dupa ce a fost scanata si stocata intr-o baza de date?


A Nu exista posibilitatea ca amprenta sa fie reprodusa sau exportata ca imagine. Cu toate acestea, compania IBM a produs un software specializat care sa poata contracara o eventuala reproducere a amprentei de catre un infractor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite