Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Criza specialiștilor IT, o problemă cu soluții limitate

12 Decembrie 2017




Perspective pesimiste
Un aspect important care nu a fost luat în discuție în cadrul dezbaterii găzduite de summitul Smart Alliance sunt prognozele care prevăd că deficitul de forță de muncă pe piața IT&C este posibil să crescă rapid, alimentat de fenomenul migrației profesionale care se va amplifica. Se estimează că, la nivel european, în 2020 vor rămâne neocupate un milion de locuri de muncă în domeniul IT.
Dacă această estimare se va confirma, este foarte posibil ca industria IT&C locală să își piardă statutul de principal contributor la PIB, efectele fiind de durată.

Extinderea ariei de căutare a profesioniștilor IT

Pentru noi devine esențial să găsim soluții la această lipsă acută de oameni cu experiență relevantă. Preconizăm să ne extindem în continuare aria de căutare și probabil că ne vom îndrepta și noi, ca și alte țări mature și puternic dezvoltate în zona de IT, către zone global-emergente, unde resursele sunt în plină ascensiune tehnică și costurile minime. România nu mai este o țară care să poată susține ca acum câțiva ani exportul competitiv financiar de tip outsourcing, body-leasing sau orice altă formă de închiriere de resurse umane pe termen scurt sau mediu“. Gabriel Munteanu, președinte Smart Alliance



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite