Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

SuperCoders Coding Competition si-a stabilit castigatorii

14 Decembrie 2017Orange România a încheiat primele două etape ale proiectului #SuperCoders organizat în parteneriat cu Simplon România. După finalizarea caravanei din cele 10 orașe în care a ajuns în 2017 și a etapei naționale cu peste 300 de animații create în Scratch și code.org, urmează SuperCoders Online Academy, cursul în care 50 de copii vor învața concepte de baza ale limbajului de programare Python.În cele 10 orașe în care a ajuns în 2017 (Iași, Focșani, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Constanța, Galați, Brăila, Craiova și Târgu Jiu), Caravana SuperCoders a reunit peste 450 de participanți, care au făcut primii pași în lumea programării. Copiii cu vârste cuprinse între 10-13 ani au creat animații pe platforma Scratch, pornind de la cel de-al 15-lea Obiectiv Global, viața terestră. #SuperCoders 2017 și-a îndreptat atenția către Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) cuprinse în Agenda 2030 propusă de Națiunile Unite.
Etapa națională s-a desfășurat în perioada 6-26 noiembrie. Provocarea lansată de Orange România de a continua povestea pe tema poluării a fost acceptată de 323 de copii care au creat aplicații în Scratch și code.org. Primii 6 clasați sunt: • Nicholas Gurgu; • Iacob Florin; • Istrate Eduard Cristian; • Maria Danciu; • Alexe Mihail; • Stanciu Gabriel Alexandru. (Lista completă de câștigători poate fi consultată aici.)
Proiectele create de viitorii SuperCoders au fost evaluate de un juriu de specialitate format din Cătălin Butnariu (președinte RGDA - Romanian Game Developer Association), CreativeMonkeyz (vloggeri și creatori de conținut), Giorgiana Vlasceanu (co-founder Codette), Irina Breniuc (fondator Pimp the Garbage si jurnalist la Green Report), Veronica Dogaru (Corporate Communciation Manager, Orange România), Roxana Rugină (fondatoarea Simplon România, partener al proiectului SuperCoders 2017). În procesul de jurizare s-a punctat tema și complexitatea, estetică și creativitatea cât și logică și funcționalitatea animației. SuperCoders Online Academy În urma etapei naționale, copiii care au realizat cele mai bune 50 de aplicații vor participa la următorul modul de învățare, SuperCoders Online Academy, un curs interactiv de coding care oferă concepte de bază ale limbajului de programare Python. Academia îi va ajuta pe copii să aprofundeze sintaxa limbajului Python si vor face trecerea de la programarea prin blocuri de cod învățată în Scratch la programarea bazată pe text. Lecțiile și provocările săptămânale vor fi trimise online, într-un mod cât mai interactiv, ajutându-i pe copii să își dezvolte competențele digitale, capacitatea de comunicare și gândirea logică prin activități de programare.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite