Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Conducerea AgroCompany a ales Merlin

24 Iulie 2006



16 ani de economie de piata au facut ca multe afaceri incepute la nivel familial sa ajunga la acoperire nationala. AgroCompany Deva este unul dintre aceste exemple. Afacerea a demarat in 1992 cu scopul de a acoperi nevoile locuitorilor din zona, iar astazi este unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de produse alimentare (carmangerie) din zona Ardealului. Dincolo de facilitatile de productie la standarde europene, compania are o retea proprie de 13 depozite angro si puncte de desfacere cu acoperire nationala, iar activitatea este sustinuta de circa 800 de angajati si un parc auto cu peste 200 de autovehicule. Pentru buna administrare a intregii afaceri conducerea AgroCompany a ales ERP-ul MERLIN.


Dezvoltarea permanenta din ultimii ani a condus AgroCompany catre un punct critic in care volumul mare de informatii gestionate, precum si dispersia la nivel national, au determinat conducerea companiei sa decida implementarea ERP-ului MERLIN, aplicatie dedicata gestiunii moderne a afacerii dezvoltate de Prodigy Technologies.


Un alt factor important pentru aceasta decizie a fost si necesitatea de conformare cu regulamentele europene din sectorul produselor alimentare, deoarece managerii firmei isi iau toate masurile pentru a fi pregatiti la data aderarii la Uniunea Europeana. Decizia alegerii Merlin a fost luata in urma unei analize a pietei romanesti de EAS (Enterprise Apllication Suite).


MERLIN este o solutie de tip ERP dezvoltata cu tehnologie de ultima generatie - platforma Microsoft.Net. Arhitectura sistemului MERLIN este de tip Client-Server, folosind .Net Remoting cu Windows Forms, bazata pe Microsoft SQL Server, structurat pe trei niveluri (baza de date, server de aplicatii, client). Principalele facilitati din punct de vedere tehnologic sunt: conectarea la distanta la serverul central prin intranet, folosind .Net Remoting cu TCP, sau conectarea prin internet, folosind .Net Remoting cu HTTP, modul de securitate avand la baza grupuri de utilizatori cu drepturi de acces pe module si actiuni (adaugare, modificare, vizualizare, stergere); vizualizare on-line a ultimelor informatii actualizate din baza de date; rapoarte si situatii folosind Web Services.


Pachetul de Merlin a fost achizitionat in intregime, precum si modulul suplimentar de SFA (Sales Forces Automation) dedicat automatizarii unei echipe de 80 de agenti care desfasoara atat activitati presales cat si vansales. Modulele din cadrul aplicatiei MERLIN au fost dezvoltate in limbajul Visual C#, sub Microsoft Visual Studio .NET IDE. Sistemul interactioneaza cu modulele prin interfete bine definite si usor de intuit.


Merlin a fost certificat de VeriTest pentru a rula pe Windows Server 2003 and SQL Server.


Finalizare in sase luni


Dintre cerintele definite la alegerea solutiei o pondere ridicata au avut: managementul depozitelor, trasabilitatea materiilor prime (urmarirea precisa a materiilor prime este critica pentru domeniul alimentar), precum si existenta unui modul de automatizare a fortei de vanzari. Perioada de analiza a ofertelor si de discutii asupra conditiilor de implementare a durat aproape doua luni, deoarece managementul companiei dorea sa aleaga solutia cea mai potrivita pentru conditiile specifice de la AgroCompany. Dupa luarea deciziei de implementare a ERP-ului MERLIN a fost ales un manager de proiect in persoana unui director economic cu un nivel ridicat de credibilitate si de impunere in fata angajatilor.


Este in desfasurare o etapa de analiza functionala a proceselor de productie, a modului in care interactioneaza diversele activitati si departamente, precum si a modului de structurare a informatiilor. In urma acestei analize, Prodigy va dezvolta un proiect-pilot pentru testarea unor scenarii de activitate. Dupa verificarile de rigoare si instruirea personalului, sistemul va deveni functional, probabil dupa o perioada de maximum sase luni, astfel incat la 1 ianuarie, data potentialei aderari a Romaniei la Uniunea Europeana, AgroCompany sa poata rula aplicatia live.


Care sunt provocarile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite