Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Furukawa Electric LatAm și Intracom Telecom Semnează Parteneriatul Strategic pentru a adresa piața Internațională IoT și 5G

19 Ianuarie 2018Atena, Grecia – 17 ianuarie 2018 - Intracom Telecom, un furnizor global de soluții și sisteme de telecomunicații, a carui subsidiara in Romania este Intrarom, a anunțat astăzi semnarea unui parteneriat strategic cu Furukawa Electric LatAm S.A. (Brazilia), o corporație globală cu activități diversificate, membră a Grupului japonez global Furukawa Electric Group.
Abordarea centrata pe client, atat a Intracom Telecom precum și a companiei Furukawa, impreuna cu istoria îndelungată și de succes în domeniile in care acestea activeaza, viziunea împărtășită de a construi rețele durabile, reducerea costurilor totale de implementare si operare precum și proiectarea unor soluții dedicate, capabile de a genera venituri suplimentare în domeniile IoT și 5G, sunt câteva dintre principiile care stau la baza acestui parteneriat.
Mai exact, acest parteneriat strategic se axeaza pe dezvoltarea de soluții integrate, de Fibra Optica si Tehnologii Radio, impreuna cu Furukawa Electric. Furukawa Electric furnizeaza soluții GPON, WDM și de cablare, iar Intracom Telecom implementeaza soluțiile sale de transport și acces radio, oferind operatorilor o gama mai larga de soluții pentru a adresa într-un mod mai omogen infrastructura de transport fixă și mobilă, cu opțiuni de transmisiuni de mare viteza (multi-gigabit). Capacitatea avansata de cercetare-dezvoltare a Intracom Telecom va susține necesitatea particularizării și chiar a proiectării unor noi soluții software. Ambele Grupuri vor să creeze sinergii profitabile, în principal în America Latina precum și în regiunea iberica, prin mobilizarea prezenței acestora in pietele internaționale.Domnul Foad Shaikhzadeh, Președintele și Directorul Executiv al Furukawa Electric LatAm S.A., a comentat: “Furukawa este foarte încântată să anunțe acest parteneriat cu Intracom Telecom. Obiectivul nostru este de a oferi servicii mai bune clienților noștri care vor avea acces la cea mai bună soluție de tip One –Stop-Shop. Aplicații precum IOT, Smart Cities , Industry 4.0, conectivitatea si transportul necesare sistemelor 5G precum și streamingul video, necesita rețele hibride fibră-radio din ce în ce mai complexe. Astfel putem oferi suma dexteritatii fiecărei rețele, fie cea a fibrei optice de bandă ultralargă sau implementarea rapidă și mai puțin invazivă a infrastructurii oferite de soluția radio.”

Domnul Mohamed Ahmed, Președintele și Directorul Executiv al Furukawa Electric LatAm S.A., a declarat: “Suntem cu adevărat onorați să încheiem un parteneriat cu Furukawa Electric. Unindu-ne fortele, ne propunem să transformăm piața globală, oferind servicii de imbunatatire a calitatii vietii, in drumul spre realizarea conceptului de cetățean digital. Așteptăm cu nerăbdare să punem în aplicare cele patru decenii de experiență acumulată și succesul nostru internațional de-a lungul timpului în domeniul IT&C pentru a dezvolta soluții tehnologice care modelează viitorul orașelor inteligente. Combinarea tehnologiilor noastre inovative, impreuna cu capacitățile noastre de Cercetare și Dezvoltare, cu soluțiile FTTx si portofoliul diversificat al afacerilor companiei Furukawa, creează o ofertă unică pentru toți operatorii care se pregătesc pentru implementarea rețelelor 5G precum și numeroaselor oportunități pentru afacerile din domeniul non-telcom.”

Despre Furukawa Electric LatAm S.A.
Furukawa Electric LatAm S.A. este o societate care face parte din Grupul Furukawa Electric Group. Istoricul Grupului Furukawa a început cu peste 130 de ani în urmă în Japonia. De atunci, Grupul s-a transformat într-o corporație globală cu activități diversificate în domenii precum metalele, metalele ușoare, telecomunicații, sisteme automatizate, sectorul energetic, printre altele, creând o rețea internațională de industrii care operează în Asia, America de Nord, Europa, Africa și America Latină. Ea reflectă valorile sale ca o societate de excelență, oferind produse și tehnologii care contribuie la dezvoltarea globală. Furukawa are peste 1000 de afiliați și laboratoare moderne de cercetare, pregătite pentru a crea noi tehnologii și produse. Pentru mai multe informații vizitați www.furukawalatam.com

Despre Intracom Telecom
Intracom Telecom este un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, care activează de peste 40 de ani pe piață. Intracom Telecom dezvoltă soluții inovatoare în domeniile small-cell, transmisiuni wireless și acces wireless de bandă largă, implementând cu succes în întreaga lume sistemele sale radio point-to-point și point-to-multipoint bazate pe cele mai avansate tehnologii IP. Mai mult, societatea oferă un portofoliu competitiv de soluții software generatoarea de venituri pentru operatorii telecom și o gamă completă de servicii IT&C, concentrându-se inclusiv asupra unor domenii precum Big Data, rețele convergente sau cloud computing de tip privat, public sau guvernamental. Compania investește susținut în activitatea de cercetare-dezvoltare, dezvoltând produse de ultimă generație și soluții integrate capabile să asigure îndeplinirea cu succes a cerințelor clienților. Peste 100 în mai mult de 70 de țări la acest moment au ales Intracom Telecom pentru tehnologiile sale de ultimă generație. Compania are peste 1.800 de angajați și deține subsidiare în Europa, Rusia și CSI Orientul Mijlociu și Africa, Asia și America de Nord. Pentru mai multe informații, vizitați www.intracom-telecom.com

Despre Intrarom
Intrarom, subsidiara a Intracom Telecom, şi-a consolidat în mod constant poziţia de vendor important al pietei de telecomunicatii din România, şi în prezent are aproximativ 275 de angajaţi şi o suprafaţă industrială totală de 33.000 mp. Susţinută de o infrastructură solidă care are la bază o investiţie de 24 milioane de euro, experienţa companiei acoperă următoarele linii de business: soluţii la cheie pentru companii din sectorul telecomunicatii, soluţii integrate IT&C pentru sectorul public, aplicaţii personalizate si solutii pentru utilităţi şi bănci, precum si productia de echipemante de telecomunicaţii.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.intrarom.ro.


Informatii pentru presa: Magda Mischie – Marketing & Communications Manager
Phone: +40.21.20.40.960; Email: magdam@intrarom.ro, www.intrarom.roParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite