Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

NanoSystems MC propune cercetătorilor un mariaj reuşit

19 Martie 2018




Institutele de prestigiu în cercetarea românească solicită probabil echipamente foarte performante. Cum ajungeți la acele branduri importante care oferă soluția optimă?
Din 10 institute din România, poate două au nevoie de echipamente produse de partenerii noștri. Responsabilitatea noastră este să sprijinim acești producători să aducă acel instrument în România. Prima piedică este birocrația, iar datoria noastră este să eliminăm această piedică. A doua piedică este timpul și resursa umană pe care o pot aloca pentru a înțelege aplicația dezvoltată în laborator și pentru a asigura suportul tehnic. Deci, producătorii au nevoie de noi pentru a-şi promova produsele, iar noi identificăm nevoile care apar în diverse laboratoare și le transmitem mai departe producătorilor care trimit configurația optimă pentru rezolvarea problemei. Acest dialog poate să dureze un an sau chiar doi până la obținerea fondurilor și achiziția propriu-zisă. Dacă contractul este câștigat, următoarea etapă după ce aducem produsul este instalarea lui și instruirea personalului. Uneori o facem noi, alte ori este necesar să vină echipa producătorilor să ne ajute, dar după instalare este nevoie de suport tehnic și acest serviciu este preluat de noi. Producătorii ne susţin apoi ori de câte ori avem nevoie de materiale adiționale pentru documentare, traininguri suplimentare sau suport tehnic în cazurile mai complicate. Noi știm despre aceste echipamente tot ce este necesar, astfel încât să putem asigura instalarea, instruirea specialiștilor, întreținerea și service-ul ulterior.

Care sunt planurile pentru anul acesta și ce vă propuneți pentru viitorul mai îndepărtat?
Pentru anul acesta ne-am propus să ajungem la o cifră de afaceri de 1 milion de euro și să ne construim un nou sediu în Măgurele. În următorii cinci ani dorim să ne dezvoltăm portofoliul de produse și să păstrăm același model de lucru, adică să menținem doar gama de produse care nu ne depășește competențele. Doar astfel vom putea menține calitatea serviciilor cu care ne-am obișnuit atât clienții, cât și producătorii și furnizorii. Tot în termen de cinci ani intenționăm să introducem tehnologii noi și să dezvoltăm o parte de producție. Cercetarea din România are o problemă de comunicare cu industria în direcţia transferului tehnologic al rezultatelor deosebite și al prototipurilor, iar noi ne propunem să preluăm o parte din această responsabilitate prin aducerea pe piață a unor tehnologii dezvoltate în România.



Tags: Cercetare

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite