Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

Piata Centrelor de Date creste semnificativ in Romania

28 Martie 20182018 va aduce o crestere semnificativa a pietei de Data Centere din Romania, in contextul derularii mai multor proiecte de extindere si retehnologizare. Companii mari din industria de comunicatii investesc sume cuprinse intre 500.000 si 2 milioane de euro pentru extinderea si modernizarea centrelor de date existente, preponderent in Bucuresti si in Cluj-Napoca. Obiectivele acestor investitii sunt pregatirea infrastructurii pentru dezvoltarea si generalizarea serviciilor Cloud, de securitate, Big Data si IoT. Complementar, Centrele Mobile de Date si cele Modulare castiga teren si devin tot mai populare, in special in zona autoritatilor publice, care aloca bugete in crestere pentru aceste tehnologii. De asemenea, segmentul de LAN Room si IT Room (camere de distribuție comunicații și camere IT dedicate cladirilor de birouri) creste accelerat, in contextul finalizarii unor noi centre de afaceri in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi. Aceste cladiri sunt ocupate de companii mari cu un nivel ridicat de informatizare si care au nevoie de o infrastructura IT performanta. Din punct de vedere procedural, dezvoltatorii si operatorii de Data Centere devin tot mai interesati de normele internationale de proiectare, constructie si mentenanta a centrelor de date (Uptime, BICSI) si introduc in caietele de sarcini cerinte de conformitate cu standarde la diferite niveluri (Tier 1-4).

Pe 10 mai, la Wilbrook Center, se va desfasura DataCenter Forum 2018, cel mai mare eveniment al industriei de Data Center din Romania. Agenda conferintei include analize si dezbateri ale situatiei curente a pietei locale, atat din perspectiva investitiilor in derulare, cat si a provocarilor prin care trece industria.


”Revolutia industriala 4.0 incepe si in Romania, iar economia tinde catre digitalizare, automatizare si robotizare, ceea ce pune o mare presiune pe infrastructura IT si de Comunicatii. Centrul de Date reprezinta baza acestui proces, iar 2018 va fi probabil primul an cu o crestere semnificativa a pietei locale. Principalii operatori din sectorul de telecomunicatii isi extind sau modernizeaza facilitatile, iar investiile sunt consistente. Prin organizarea celei de a doua editii a DataCenter Forum dorim sa oferim suport profesionistilor din aceasta industrie, livrandu-le solutii concrete de depasire a provocarilor inerente unor proiecte complexe si ajutandu-i sa identifice cele mai bune solutii tehnice. Complementar, incercam ca facem tot mai cunoscute normele si standardele internationale din domeniu, pentru ca piata locala sa se dezvolte sanatos
“, afirma Mihai Manole, Director General Tema Energy.


DataCenter Forum este organizat de compania Tema Energy, integrator de solutii si infrastructura pentru centre de date, si principalii sai parteneri de afaceri: Schneider Electric, Cummins, Nexans, Uptime Insitute, BICSI, Riello, Ritall, Leoch etc.Evenimentul va avea loc pe 10 mai 2018, la Willbrook Center. Participarea este libera, cu inregistrare pe www.datacenter-forum.roParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite