Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Planet Group International atinge 7 milioane euro cifra de afaceri

29 Martie 2018Planet Group Internațional, furnizor de soluţii pentru optimizarea proceselor de business şi document management, a depăşit în 2017 cifra de afaceri de 7 milioane euro, cu o creştere de 44% faţă de anul precedent. Organizația este reprezentată pe piața locală de RO Planet, aceasta găzduind și sediul central al grupului. RO Planet generează venituri de peste 4 milioane euro, din vânzări atât către clienți din România cât și din exporturi. Înfiinţată în 1998 la Cluj-Napoca, RO Planet derulează proiecte software la companii mari din industriile energetică, servicii bancare şi asigurări.

În 2017, Planet Group International a dezvoltat şi implementat soluţii pentru managementul proceselor bancare și de asigurări, precum și aplicatii pentru optimizarea operațiunilor și a documentației tehnice în proiecte de anvergură din domeniul energetic: construcția unor noi unități de producție (rafinării, sonde, fabrici), retehnologizarea, operarea și întreținerea celor existente. Proiectele au fost derulate în cadrul unor companii mari și foarte mari din România precum și alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Compania din România acţionează ca un hub, iar echipele de implementare pentru diversele proiecte internationale sunt formate din specialiști din cele 10 organizații globale ale Planet Group International. Local, compania are birouri în București și Cluj-Napoca. Pentru 2018, Planet Group International are în plan consolidarea prezenței în țările din Europa Centrală și de Est precum și în Rusia, susținerea unui ritm de creștere similar și angajarea de noi specialiști.

Suntem o companie foarte specializată, practic abordăm două verticale economice majore: energie şi servicii financiare. Soluțiile noastre acoperă optimizarea proceselor de business și gestiunea completă a documentelor. Proiectele derulate sunt complexe şi implică consultanță, tehnologie, implementare şi transformare digitală profundă. Operațiunile bancare, procesarea plăților, creditelor și a operațiunilor cu cardurile sunt îmbunătățite ireversibil, atât la nivelul eficienței interne – back office, cât mai ales la nivelul satisfacției clienților finali. Cu ajutorul tehnologiei şi digitalizării, băncile pot reduce timpul de acordare a creditelor de la zile la minute. Similar, procesarea dosarelor de daună sau deschiderea polițelor de asigurări se derulează mai rapid, pe măsura așteptărilor consumatorilor moderni”, afirmă Doru Nica – director de vânzări Planet Group International.

Planet Group International este activă pe piața din România încă din 1998, prin înființarea companiei RO Planet. În mod curent, organizația are 70 de angajaţi și filiale în zece țări din Europa, Asia şi Africa. Echipa este internaţională, având nu mai puțin de 10 naţionalităţi în componența sa.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite