Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Productie >> Stiri si comunicate

100 de ani de construcții Uponor sub semnul inovației

29 Martie 2018



Uponor și-a sărbătorit primii 100 de ani de succes pe piața construcțiilor printr-un eveniment exclusivist desfășurat pe 28 martie 2018 la Palatul Parlamentului.
Compania finlandeză Uponor se plasează în topul celor mai importanți furnizori în industria construcțiilor pe sectorul sistemelor de încălzire, răcire și alimentare cu apă. Fondat în 1918 de către Uponor Aukusti Asko-Avonius, micul atelier de atunci avea să facă pionierat în domeniul instalațiilor, pe traseul unui business bazat pe inovație și achiziții strategice.



Acum, în 2018, Uponor celebrează centenarul succesului împreună cu partenerii din industrie, trasând perspective la fel de ambițioase spre un viitor sustenabil, jalonat de inovații, abordări revoluționare și soluții optime pentru echilibrul energetic global.
„Aniversarea a 100 de ani este momentul perfect în care să privim în urmă cu mândrie la evoluția companiei noastre, să trecem în revistă cele mai importante realizări ale colegilor din generațiile anterioare și să ne uităm cu încredere spre viitor, analizând cu multă atenție orizonturi spre care generația noastră își dorește să meargă. Luând în considerare tendința de creștere a ponderii urbane în țările industriale (estimarea pentru 2030 este de 81,5%), identificăm necesitatea de a ne adapta produsele către acest stil de viață dinamic, în vederea asigurării calității vieții atât la serviciu, cât și în timpul liber”, declară Roxana Buzaeanu, Marketing Coordinator, Uponor România.



Evenimentul aniversar exclusivist Uponor 100 Years “Look into the future” a fost o retrospectivă și un prilej de dezbateri, alături de experți locali și internaționali, pe teme cu bătaie la fel de lungă: care sunt tendințele și provocările din industrie și cum vor arăta clădirile viitorului; certificarile de mediu pentru clădiri – BREEAM, digitalizarea si tehnologia BIM, solutii ce pot contribui pe viitor la eficientizare și reducerea costurilor și la dezvoltarea durabilă.
O seară agreabilă și utilă, petrecută pe coordonatele sustenabilității și ale viitorului – împreună cu cei care îl fac să arate bine, să aibă eficiență energetică, să dureze secole!

***
De-a lungul acestui secol de activitate, Uponor s-a impus în avangarda domeniului instalațiilor, înregistrând două premiere majore în industria construcțiilor: lansarea primelor țevi PEX (în 1972) și dezvoltarea sistemului revoluționar Quick & Easy (in 1994)
Soluțiile complete Uponor țin cont de nevoile individuale ale oamenilor din peste 100 de țări și oferă atât sisteme de încălzire și răcire eficiente energetic, cât și apă potabilă sigură din punct de vedere igienic – segment în care compania a făcut achiziții importante, în mod constant, pentru extinderea competențelor.
Un alt sector ce a adus notorietate brandului Uponor include produsele de încălzire și răcire pentru proiecte speciale: încălzirea industrială prin pardoseală, sistemul de încălzire a gazonului, încălzirea suprafețelor în săli de sport, sistemele de degivrare a suprafețelor acoperite cu zăpadă și gheață.
Compania Uponor are în prezent peste 4000 de angajați în 30 de țări și 14 unitați de producție. În România, Uponor are o experiență de 20 de ani pe piață, comercializând produsele prin intermediul a peste 90 de magazine autorizate.
Uponor este o companie cotată la bursă, are sediul central în Vantaa, Finlanda; în 2017, vânzările Uponor la nivel global s-au ridicat la 1,15 miliarde de euro.



Tags: constructii

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite