Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Soluţia platformei unice integrate

24 Aprilie 2018



Recentul eveniment Milestone Integration Day, organizat de Milestone Systems, companie daneză parte a grupului Canon, companie de top în domeniul platformelor IP software deschise pentru management video, a demonstrat că o posibilă faţă a viitorului digitalizat este aceea a platformelor unice integrate pe diverse soluţii specifice. Este vorba de platforme deschise, cu acces pe bază de parteneriat şi certificare pentru firmele dezvoltatoare de aplicaţii şi soluţii de profil.



„Este unul din conceptele care formează baza modelelor de afaceri în universul digital”
, a declarat, pentru Market Watch, Aleksandar Atanasov, Channel Business Manager, Milestone. „Vorbim de o platformă de integrare bazată pe resurse open source şi pe crearea unei comunităţi de firme dezvoltatoare de soluţii şi aplicaţii legate de sistemele de supraveghere video. Un asemenea concept ne-a permis să ajungem în timp relativ scurt unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa mondială a unor astfel de soluţii.”
Denumită XProtect, platforma oferită de Milestone are grade diferite de extensie şi, desigur, de preţ, în funcţie de necesităţile concrete ale clienţilor potenţiali. Comunitatea de parteneri Milestone este primordial formată, evident, din producători de echipamente hardware, cum ar fi Axis Communications pentru camere de supraveghere video, dar şi dezvoltatori de aplicaţii şi soluţii, unde se regăsesc nume din cele mai diverse ale universului IT, de la giganţi precum Microsoft şi până la start-up-uri din diverse ţări.



„Ne extindem continuu comunitatea de parteneri. Iar acest lucru, împreună cu implementarea unor instrumente de rigurozitate şi garanţie precum certificările, ne asigură acele caracteristici vitale pentru mediul digital, printre care se numără agilitate, flexibilitate sau răspuns rapid la nevoi”
, a declarat Borislava Kenarova, Distribution Channel Manager, Milestone. „Să vă dau un exemplu. Dacă avem, de pildă, o cerere de introducere a unei soluţii de inteligenţă artificială în produsul vândut de noi, putem foarte uşor lansa cererea în sânul comunităţii proprii pentru dezvoltarea unei soluţii croite pe cererea acelui client”.
Conform lui Atanasov, platforma a plecat iniţial de la cererile unor clienţi ce aveau nevoie de sisteme software de management eficiente pentru camerele video de supraveghere achiziţionate, în special după lansarea camerelor IP. Treptat, platforma s-a îmbogăţit cu aplicaţii de analiză date, aplicaţii de inteligenţă artificială, prelucrare de tip big data şi chiar elemente de analiză predictivă, fapt care o face pretabilă la ora actuală pentru orice fel de domenii de activitate şi orice fel de dimensiuni de utilizator.
„Tocmai un asemenea grad de flexibilitate face foarte dificilă definirea unor segmente ţintă preferate pentru noi”, a adăugat Kenarova. „Evenimentul de azi a fost destinat mai ales zonelor de oraşe inteligente, transport public şi logistică şi retail, deoarece studiile arată că aceste zone se vor dezvolta mai intens în acest an în România, însă asta nu înseamnă că ne vom limita la aceste verticale de business. Eu sunt din Bulgaria, şi România şi Bulgaria au multe similitudini, precum şi diferenţe. Însă tocmai similitudinile mă determină să spun, de pildă, că una din zonele unde platforma Milestone funcţionează perfect şi reprezintă o soluţie pentru ambele ţări poate fi domeniul sănătății şi al infrastructurii critice. Iar exemplele pot continua, de aceea nu avem o segmentare clară a verticalelor de clienţi potenţiali, însă ceea ce pot să susţin cu tărie este că România, prin complexitatea mediului său de afaceri, este o destinaţie de interes pentru Milestone Systems.
Stimulat de maturizarea ofertelor digitale (în special camere IP), fenomenul supravegherii video ca metodă de securitate a luat avânt în ultimii ani în România, mai ales în zona mediului privat de afaceri. Iar un asemenea avânt a însemnat şi creşterea complexităţii sistemelor de supraveghere şi, mai ales, îmbogăţirea permanentă a lor cu aplicaţii software care să le confere „inteligenţă.“ Pentru a vorbi de un fenomen complet, însă, ar fi nevoie ca şi mediul public, cel complementar mediului privat, să înceapă să dea dovadă de iniţiative constante şi consistente de implementare a unor asemenea sisteme, mai ales în dorita perspectivă a oraşelor inteligente de mâine.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite