Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

CIO National Conference 2018: Dezbateri cu profesionişti şi manageri din IT despre roboţi, salarii, GDPR, tendinţe şi educaţie

18 Mai 2018



CIO National Conference, cel mai mare eveniment dedicat Chief Information Officer-ilor (CIO) şi profesioniştilor IT din România, a ajuns la a şasea ediţie. Organizată la hotelul Radisson Blu din Bucureşti de către CIO Council şi Revista CARIERE, conferinţa a strâns o comunitate de factori de decizie din acest domeniu pentru a dezbate subiecte precum tendinţe în IT, noul regulament european de protecţie a datelor, impactul inteligenţei artificiale, salarii şi criza de talente.

Prima temă abordată a fost intrarea CIO Council Romania în cadrul EuroCIO (independentă, non-profit, înregistrată în Bruxelles), care este singura asociație pan-europeană ce reprezintă executivii CIO și directorii IT la nivel european.

Moderatorul evenimentului, Yugo Neumorni (președinte CIO Council și IT Director Hidroelectrica) este membru în Boardul asociației, totodată ocupând și funcţia de Cybersecurity Council Chairman. El a spus că EuroCIO militează pentru o platformă unică pentru executivii CIO și Senior IT Professionals, în care aceştia pot schimba informații, împărtăşi experiențe și studii de caz, pot stabili contacte și pot face networking la nivel european.

Asociația sprijină comunitatea de profesioniști IT în raport cu vendorii IT și autoritățile europene precum Comisia Europeană sau Parlamentul European, acordând sprijin în numeroase proiecte sau inițiative legislative europene din acest domeniu.

După acest discurs introductiv, Yugo Neumorni l-a invitat pe scenă pentru a da mai multe detalii pe Emmanuel Gaudin, CIO în cadrul companiei Lagardère și Chairman al asociaţiei EuroCIO, despre care a spus că a fost creată în 2004, "de către CIO, pentru CIO". "Suntem independenţi şi reprezentăm foarte mulţi angajaţi din domeniul IT", a continuat acesta, care a mai precizat că membrii asociației gestionează bugete în valoare de 150 de miliarde de euro.

Activitatea EuroCIO este structurată în trei consilii: unul care se ocupă de relaţia cu furnizorii, altul dedicat securităţii cibernetice şi celălalt e axat pe inovare, de a cărui coordonare se ocupă Emmanuel Gaudin.



De asemenea, există şi grupuri de lucruri, dar asociaţia organizează şi cursuri. Motivul? "Am observat că mediul universitar nu formează anumite competenţe, prin urmare am dezvoltat acum ceva vreme un curs dedicat celor care ocupă funcţia de CIO. De asemenea, avem un alt curs dedicat managementului securităţii informaţiilor şi unul despre arhitectură de business", a explicat Emmanuel Gaudin.

În altă ordine de idei, el a vorbit despre cele mai importante tendinţe din domeniul IT, care sunt următoarele:

Platforme și cloud: "Ascensiunea cloud-ului a început cu 6-8 ani în urmă, dar, legat de ce se întâmplă azi, cred că asistăm la o bătălie între SUA și China. Din păcate Europa nu e atât de activă în domeniu, nu suntem atât de puternici, dar trebuie să începem să dezvoltăm această piață".
Ora
șe inteligente și mobilitate autonomă: "Astăzi, Internet of Things și senzorii ne oferă foarte multe date. Iar ce am descoperit anul acesta este că aceste platforme creează standarde noi, astfel că WiFi ar putea fi înlocuit de un nou tip de rețea, cu standarde noi, iar noi trebuie să fim atenți cu toții la această tendința, căci ar schimbă multe".
Datele
: "Sunt o componentă importantă în fiecare domeniu, iar inteligența artificială aduce o valoare sporită acestor date".
5G
: "Este în plan pentru 2020 și aduce un internet mult mai rapid. Legat de viteză, poate va fi de 10 ori mai mare, iar acest aspect va dezvolta industria telefoanelor mobile, industria va continua să se dezvolte pentru a oferi produse performante fiecărui client".
Hardware
și cipuri tot mai sofisticate: "Azi asistăm la o bătălie între cip și cloud".
♦ E-privacy: "Cât despre viața privată pe Internet, e o tendință, mai ales în ceea ce privește directiva privind protecția datelor. Cred că peste tot în lume vom asista la standarde asemănătoare ca cele impuse de GDPR pentru UE".



Care sunt ingredientele esenţiale pentru a fi un CIO bun?

Emmanuel Gaudin a extras dintr-un studiu ingredientele esenţiale pentru a fi un CIO bun:



Tags: IT, CIO Council

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite