Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Techsylvania 2018, īntre speakeri internaționali, record de participanți și incubatoare anunțate īn premieră

18 Iunie 2018



Un număr record de peste 2.000 de participanți, un debut sold out pentru al 5-lea an consecutiv, 45 de speakeri de top din 15 țări, aflați în premieră în România și peste 70 de prezentări, workshop-uri, Q&A’s și sesiuni satelit au marcat a 5-a ediție a Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie din Estul Europei.

Pe scenele Techsylvania au fost anunțate în premieră două incubatoare de startup-uri, iar o echipă din Spania care dezvoltă o soluție de evenimente corporate ce folosește big data pentru optimizarea costurilor a câștigat marele premiu - o excursie în Silicon Valley – California cu toate cheltuielile incluse.


Participanții au descoperit în cele două zile ale conferinței cum s-au dezvoltat unii dintre giganții industriei IT, ce strategii trebuie să urmeze, dar și cum trebuie abordată o idee de afacere pentru a nu eșua. Cei mai curioși au putut afla cum funcționează asistenul de vânzări bazat pe inteligență artificială dezvoltat de eBay, chiar de la Japjit Tulsi, Vice President Engineering al companiei și cel care conduce echipa de dezvoltare, dar și care sunt secretele dezvoltării unui produs de la Sebastian Dobrincu. Tânărul a luat prin surprindere Statele Unite câștigând un million de dolari la 19 ani prin crearea unui serviciu care sincronizează platformele de social media, iar printre clienţii lui se numără Selena Gomez, Justin Bieber și Kevin Hart. Acesta este doar unul dintre cei 19 speakeri din Statele Unite care au urcat pe scena Techsylvania.



Yossi Vardi considerat a fi “părintele” ecosistemului de technologie din Israel și investitorul principal al primului serviciu de mesagerie online din lune, ICQ şi Ralph Simon, cunoscut drept omul care inventat ringtone-ul au oferit un moment unic pe scena Techsylvania. Cu o experienţă greu de egalat, cei doi au vorbit despre cum se poate crea un ecosistem care să încurajeze startup-urile.

Cum “treci oceanul” cu afacerea ta a fost subiectul dezbătut de patru dintre cei mai de succes antreprenori din România. Unul dintre aceștia, Dan Isai (Salad Box), împreună cu Radu Lupaș au lansat Tasty Business, un incubator dedicat startup-urilor din domeniul horeca.

De pe scena Techsylvania nu a lipsit Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania, care a explicat cum se vor dezvolta serviciile bancare în următorii ani pentru a ține pasul cu tehnologia sau Sonny Vu, creatorul brățării de fitness Misfit, companie achiziționată de celebrul Fossil, care le-a dezvăluit antreprenorilor care sunt cele mai multe importante calităţi ale unui antreprenor.

Incubator de un million de euro pentru zona cybersecurity anunțat la Techsylvania



Florin Talpeș, fondatorul și CEO-ul Bitdefender, cel mai mare producător de software din România, a anunțat pe scena Techsylvania lansarea unui incubator pentru startup-urile din zona de cybersecurity. Programul de incubare are un budget de un million de euro și va fi lansat oficial în septembrie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite