Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Informatizarea in administratia publica - stenograma Botosani

24 Iulie 2006




Prezentarile aplicatiei de management al cererilor cetatenilor - GoPro.Net, solutia Atlantis ERP si aplicatia de planificare si executie bugetara - au subliniat beneficiile utilizarii unor solutii integrate: rapiditate in solutionarea cererilor cetatenilor, urmarirea facila a activitatilor sau eliminarea erorilor. Asa cum a mentionat si Alexandru Barbulescu, Project Manager la CG&GC IT SA, „functionarul public nu are nevoie de o pregatire speciala pentru a lucra cu aceste aplicatii, fiind suficient un curs de baza pentru aplicatii Office si trainingul implicit.”


Recomandari Microsoft!


Un mesaj deosebit a venit din partea Microsoft, care a reamintit faptul ca a realizat un document ce contine recomandari cu privire la arhitecturile de infrastructura in administratia publica, acesta fiind disponibil si pe site-ul www.aniap.ro.


De asemenea, s-a tras un semnal de alarma asupra faptului ca, odata cu intrarea in UE, preturile la produsele Microsoft se vor mari, se vor alinia la cele practicate in Europa Occidentala, cu alte cuvinte, acum este momentul sa se faca ceva daca se mai doreste.


Informatizare obligatorie, fonduri limitate


Un moment care trezit la maximum interesul reprezentantilor din administratie a fost dedicat prezentarii solutiilor de finantare. Participantii au avut astfel ocazia sa afle ce se va intampla cu fondurile structurale dupa aderare si informatii utile despre participarea la proiecte pentru obtinerea de fon-duri nerambursabile in vederea modernizarii.


“In conditiile in care fondurile sunt limitate, dar informatizarea obligatorie, aveti nevoie sa apelati la experti care sa va asigure ca luati exact ceea ce va trebuie. Riscul de a actiona singuri consta in consumul de bani si de timp achizitionand solutii care fie nu sunt eficiente, fie sunt prea performante si prea scumpe pentru ceea ce aveti nevoie”, a declarat Roxana Coman, Project Manager la CG&GC IT SA. Asadar, consultanta in alegerea celor mai potrivite solutii este vitala. Investiti eficient!



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite