Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Construcții inteligente prin conceptul 4E+

26 Iulie 2018



În ultimii ani, în România avantajele clădirilor inteligente atrag tot mai mult atenția mediului de afaceri, prin prisma perspectivelor de creștere a productivității personalului, a eficienței energetice, a reducerii costurilor de operare și a optimizării utilizării clădirilor.

Evoluţia normală a tehnologiei din domeniu şi creşterea performanţelor constructive la nivel mondial au dezvoltat şi în ţara noastră o atitudine nouă, bazată pe implementarea unor soluţii inovative, proiectare profesională, cercetare tehnică. Beneficiarii construcţiilor noi au ridicat în ultimii ani nivelul de aşteptare şi pe bună dreptate au cerinţe de calitate superioare.

În România exista deja dezvoltatori de business imobiliar care pot pune în practică o soluţie inteligentă pe toate zonele de angajament (concept, proiectare, antreprenoriat, echipamente, project management), printr-un pachet inovativ de servicii şi beneficii 4E+ , standard constructiv definit prin: Excelență, Eficiență, Economie, Ecologie, plus „al cincilea element“: Echilibru energetic.

1. Excelență – definită prin concepte performante tehnic, soluţii constructive de top, materiale deosebite şi tehnologii la nivel mondial, profesionalitate în activitatea de proiectare SMART, antreprenoriat, consultanță efectivă, project management de la etapă de concept şi până la finalizare investiţie.

Şi în România există în prezent companii cu expertiză tehnică bogată în inginerie, consultanță tehnică şi financiară, acumulată în proiecte de referinţă în domeniile energiei şi mediului, iar serviciile oferite sunt susţinute de echipe de experţi, orientate către cerinţele clientului, bazate pe o vastă experienţă şi pregătire profesională.

Specialiștii în construcţiile SMART pot oferi soluţii tehnice şi financiare sigure şi eficiente pentru toate etapele de dezvoltare şi integrare în practică a proiectului.

Ne propunem să construim un viitor într-o manieră durabilă, în armonie cu natura, mediul înconjurător și societatea, bazat pe economisirea resurselor de energie, de timp, financiare și umane. Țelul nostru este de a dezvolta soluţii de proiectare şi consultanță SMART Building prin servicii oferite la cel mai înalt standard de calitate“, afirmă ing. Cătălin Dumitru, preşedintele Asociaţiei ZERO ENERGY.

2. Eficiența – caracterizată de un standard de tehnologie constructivă şi excelență energetică în parametrii NZEB (Nearly Zero Energy Building), design energetic bazat pe principiile Das PassivHaus, echipamente bazate pe surse regenerabile de energie solară, pasivă, geotermală, construcţii SMART orientate către protejarea mediului şi ofertarea unui climat interior sănătos şi confortabil.

„CASA Solaris“, prima construcţie realizată prin conceptul Active House reprezintă de câţiva ani un exemplu practic excelent prin care s-a reuşit cu succes dezvoltarea unor soluţii inteligente din punct de vedere al proiectării, dezvoltării durabile în construcţii şi mai ales a funcţionalităţii caracterizată prin excelenţă şi sustenabilitate.

Am avut o idee, un vis. O echipă inimoasă şi un investitor vizionar ne-au ajutat să-l realizăm în practică. Am dorit să arătăm că se poate realiza conceptul SMART Building în condiţiile economice actuale. Visul nostru este deja o realitate: Prima construcţie din România cu Energie pozitivă – Un vis inspirî, realizarea lui convinge“, spune ing. Neculai Neguț – Casa Solaris.



Tags: constructii

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite