Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Construcții inteligente prin conceptul 4E+

26 Iulie 2018




Trăim şi muncim în spaţii închise peste 90% din viaţa noastră, fără să ne gândim prea mult că sănătatea şi liniştea noastră este permanent afectată de factori de stres: lipsa de aer curat, lumina incorectă, dezechilibru termic, umiditate, şoc energetic, apa normală, probleme de echilibru emoţional, materiale agresive pentru mediu şi cei care locuiesc efectiv.

„Conceptul pe care îl definim de câţiva ani de zile are în practică succes şi realizări notabile în proiecte deosebite din ţară şi din străinătate. Utilizăm tehnică şi design esoteric, principii de geomanţie Feng Shui, astrologia elementelor sacre: pământ, aer, apă, foc, dar şi al cincilea element: eterul, prezent pretutindeni“, subliniază dr. ing. Zoltan Marosy, vicepreşedinte ZERO ENERGY.

Într-o construcţie modernă pot deci coexista soluţii inovative cu principii de proiectare şi execuţie tradiţionale verificate de milenii pentru a remedia, a construi, a amplifica armonizarea energetică.

Smart Buildings
Clădirile inteligente reprezintă pentru viitorul apropiat singura soluţie constructivă la nivel mondial care poate rezolva obiectivul de performanță din punct de vedere al: eficienței energetice, excelenței tehnice, longevității clădirii, confortului și gradului de satisfacție al ocupanților.
Conceptul inovativ SMART Building integrează un design energetic ZERO ENERGY și un project management prin care se gestionează informațiile, funcţionalitatea şi ocupanții, sistemele clădirii, materialele și construcția ca un întreg sistem unitar adaptabil, pentru a obține rezultate performante şi soluţii inovative.
De ce SMART Building? Construcţiile noi sau transformarea unei clădiri într-o clădire inteligentă reprezintă o soluţie benefică pentru orice proprietar, locatar şi/sau organizaţie care lucrează în cadrul spaţiului. Aceste beneficii majore variază de la economii de energie, condiţii performante de mediu, confort, calitate, până la câştiguri de productivitate şi sustenabilitate.
O clădire SMART poate fi orice structură care utilizează un design conceptual profesional, proiectare şi design energetic performant ZERO ENERGY, procese automatizate pentru un control automat al operaţiunilor clădirii, inclusiv supervizarea funcţiilor de încălzire, ventilaţie, aer condiţionat, iluminat, de securitate şi alte sisteme.
În scopul de a colecta cât mai multe date şi de a le eficientiza corect în funcţie de parametrii proiectaţi şi serviciile programate pentru beneficiari, construcţiile inteligente utilizează senzori, servomotoare şi microcipuri, conectori pentru sistemele de bază cum ar fi iluminatul, utilităţile funcţionale, contoare de apă, pompe de căldură, incălzire-racire, sisteme de alarmă incendiu, efracţie, sisteme de comunicare, transmisie date, etc.
Această infrastructură tehnică de project management SMART Building ajută proprietarii clădirilor, operatorii interni prin facilitatarea de soluţii inovative prin care se pot îmbunătăţi fiabilitatea activelor construite şi performanţa tehnică, rezultă un design optimizat al modului în care spaţiul este utilizat şi, nu în cele din urmă, minimizează efectiv impactul de mediu al clădirilor.



Tags: constructii

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite