Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Marketing automation: tehnologia care conturează viitorul marketingului

26 Iulie 2018




Rezistența internă față de schimbare este, de asemenea, un factor important ce împiedică adoptarea tehnologiilor. 25% dintre specialiștii în marketing au raportat că se confruntă cu această situație în organizațiile lor.

Ce vom vedea în acest an în materie de marketing automation?
Lucrurile evoluează rapid, iar de la an la an vedem alte tendințe în această industrie. Câteva dintre acestea sunt:
• Sensibilizarea consumatorilor prin automatizarea activităților din Social Media, mai ales că aproximativ 60% dintre consumatori își urmăresc brandurile preferate în aceste medii
• Campanii de emailing determinate de comportamentul anterior al utilizatorilor: marketingul retargetat va fi aplicat în campaniile de emailing după ce potențialii consumatori au accesat anterior reclame, pagini sau diferite site-uri.
• Analize predictive: diferite sisteme bazate pe inteligența artificială vor permite în acest an identificarea contactelor cu cele mai mari șanse de conversie în viitor, lucru ce va permite setarea automată a unor acțiuni de marketing care să grăbească procesul.

Alinierea la tendințe este esențială
Fără îndoială, marketing automation poate influența eficiența activităților de marketing clasice și nu numai. În plus, datorită faptului că specialiștii în marketing sunt nevoiți doar să seteze variabilele necesare unei campanii online, aceștia se pot concentra apoi pe obiective de dezvoltare a afacerilor și nu doar pe vânzare și promovare.

Totuși, un aspect foarte important în implementarea unor astfel de soluții este reprezentat de crearea unei strategii eficiente, susținută de oameni certificați în domeniu. Iar dacă acest lucru este una dintre cele mai mari bariere pentru organizații, ceea ce pot face pentru a o depăși este alegerea unui partener care să gestioneze aceste activități.

În final, rămânem cu o întrebare: până unde vom ajunge cu automatizarea în marketing?



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite