Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Prima Şcoală de vară de Ştiinţă şi Tehnologie, dedicată elevilor şi profesorilor, īşi deschide porţile īn cadrul Platformei de la Măgurele

23 August 2018Universitatea din București, în parteneriat cu Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH) și cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), deschide prima ediție a Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, desfășurată sub egida Comunității Educație pentru Științe.

Deschiderea Școlii de vară va avea loc luni, 27 august 2018, în sala de festivități a Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei, pentru elevi, iar joi, 30 august 2018, la Biblioteca Institutului Național de Fizică a Pământului, pentru profesori.
La festivitățile de deschidere vor lua cuvântul: Romiță Iucu, prorector Universitatea din București, acad. Nicolae Victor Zamfir, Directorul Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei, Constantin Ionescu, Director General INFP, Virgil Băran, Universitatea din București, Marian Petrache, Președintele Consiliului Județean Ilfov și reprezentantul IFIN-HH.

Cursurile, destinate atât elevilor de liceu, cât și cadrelor didactice care predau discipline STEM în învățământul secundar gimnazial și liceal, se vor desfășura în perioada 27 august – 3 septembrie 2018 și vor fi organizate în două secțiuni. Prima, dedicată elevilor de liceu, îi implică direct în prelegeri, exerciții de laborator, experimente și în testarea unui spectru larg de tehnici de cercetare, iar cea de a doua, dedicată profesorilor, oferă acestora oportunitatea de a descoperi resurse pe care le vor putea utiliza în cadrul procesului didactic.

Tematicile de cercetare propuse participanților cuprind domeniile fizică și inginerie, automatizări și aplicații, științele vieții și ale mediului și tehnologii digitale în cercetare precum: dezvoltarea de ansamble cu interfață Internet of Things (IoT) pentru facilități experimentale, observații ale efectelor medicamentelor asupra celulelor tumorale expuse la radiații ionizante, analize privind comunicarea în lumea animalelor, aplicații ale inteligenței artificiale în analiza datelor științifice, prepararea și caracterizarea structurilor nanometrice cu aplicabilitate în electronică și optoelectronică, astrofizică - galaxii și găuri negre, comportamentul sistemului teren-structură în timpul cutremurelor, sisteme de procesare cu plasmă pentru modificarea suprafețelor etc.

Astfel, peste 50 de profesori și elevi de liceu își vor dezvolta orizontul profesional de specialitate cu teme actuale și relevante, vor experimenta cercetarea științifică, lucrând la propriile proiecte de cercetare sub îndrumarea mentorilor. Formatorii și mentorii școlii de vară sunt cercetători, cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar din domeniile STEM (știință, tehnologii, inginerie, matematică), din științele educației, precum și din alte specializări, abordările fiind de tip integrat.

Partenerii evenimentului sunt Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP), Institutul Național de Fizică a Materialelor (INFIM), Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și a Radiațiilor (INFLPR), Institutul de Științe Spațiale (ISS), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronică (INOE).

Școala de vară de la Măgurele este un proiect co-finanțat prin Fondul Științescu București, gestionat de Fundația Comunitară București și cu susținerea Asociației „Măgurele Science Park”.
Invităm reprezentanții mass-media să participe, alături de noi, la festivitățile de deschidere a primei ediții a Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele. Pentru confirmarea participării la eveniment, vă rugăm să trimiteți un mesaj la adresa mirabela.amarandei@unibuc.ro sau contact@pr.unibuc.ro.

Mai multe informații cu privire la eveniment pot fi accesate pe site-ul Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, iar agenda completă a evenimentului poate fi consultată aici.

Pentru mai multe detalii:
Mirabela Amarandei, Purtător de cuvânt al Universității din București
Telefon: 0745 168 383, e-mail: mirabela.amarandei@unibuc.roParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite