Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Ascendia a lansat Timlogo – cea mai mare platformă de logopedie din România

24 Septembrie 2018



Bucureşti, 21.09.2018 - Ascendia, una dintre cele mai importante companii locale creatoare de software educaţional, a lansat pe 20 septembrie 2018 Timlogo – cea mai mare platformă de logopedie din România, care susţine terapia logopedică a persoanelor cu tulburări de limbaj.



În România, din aproximativ 4 milioane de copii, 10% dintre ei - circa 400.000 - au probleme de limbaj, iar numărul acestora este în creştere. Din păcate, nu există unelte moderne care să le satisfacă nevoile tuturor. În plus, numărul de logopezi și cabinete de logopedie la nivel național este redus, iar metodele folosite sunt lipsite de stimulare adecvată vârstei pacienţilor şi au un grad foarte scăzut de interactivitate. Timlogo a fost creată ca răspuns la aceste nevoi.


Obiectivul principal al Timlogo este să ajute atât copiii, cât şi adulţii, să aibă acces mai uşor la terapia logopedică pentru a-şi rezolva tulburările de limbaj. „Platforma are un grad ridicat de interactivitate şi antrenare a limbajului, putând fi folosită atât în şedinţele de terapie, cât şi acasă. Platforma poate fi accesată de pe orice dispozitiv. În plus, este adaptată specificului lingvistic al limbii române şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi buget.” a declarat Alex Mălureanu, Cofondator Ascendia.


Cea mai mare platformă de logopedie din România (www.timlogo.ro) cuprinde 476 de aplicații, 239 de jocuri interactive, 169 de activități animate și 67 de video-uri organizate în 34 de module, fiecare dintre ele fiind concentrat pe câte un sunet problematic din limba română. Toate modulele sunt create pentru a susține terapia logopedică, conform lui Gabriel Lazăr, manager de proiecte Ascendia: „Cursantul are nevoie de foarte multe ori de exerciţiu suplimentar faţă de efortul pe care logopedul îl face la ședința de logopedie. Platforma logopedică Timlogo a fost creată pentru a suplini activitatea din cabinetul de logopedie.”


Timlogo se adresează practicienilor în domeniul logopediei, consilierilor şcolari, cât și pacienților și întreținătorilor lor, educatori și/sau învățători, părinți, pacienți adulți, dar și instituțiilor publice (cum ar fi şcoli şi grădiniţe în cazul minorilor, centre de recuperare pentru pacienți adulți, spitale, etc).


Timlogo este un produs realizat de Ascendia, în colaborare cu Universitatea din București și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, fiind rezultatul a doi ani de cercetare, proiectare și dezvoltare. Platforma a fost creată în cadrul unui proiect finanțat de UEFISCDI, prin intermediul programului PNCDI III.


Ascendia este prima companie de eLearning din România listată la Bursa de Valori Bucureşti
(simbol de tranzacţionare ASC), cu o experienţă de peste 10 ani în crearea de conţinut digital şi clienţi din diferite părţi ale lumii. Este cunoscută în special pentru seria de produse EduTeca şi Dacobots destinate copiilor, cât şi pentru serviciile de dezvoltare de module educaționale personalizate pentru sistemele de eLearning ale companiilor private.


Date de contact:

Daniela Ghiorghe – Marketing Specialist

e-mail: daniela.ghiorghe@ascendia.ro

www.timlogo.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite