Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Epson, vedeta unui nou muzeu de arta contamporana

05 Octombrie 2018



Epson, producătorul de videoproiectoare numărul 1 din lume, este prezent în muzeul de artă contemporană Amos Rex, recent deschis în centrul capitalei finlandeze Helsinki, cu 118 proiectoare cu luminozitate ridicată care vor asigura efectul interactiv al instalațiilor digitale japoneze marca teamLab, iar celelalte 17 vor fi folosite în scopuri informative și educaționale, răspândite prin diferite secțiuni ale muzeului.
Această expoziție este un prilej excelent prin care publicul beneficiază de o experiență imersivă prin intermediul proiectoarelor Epson și care îi va permite muzeului să consolideze statutul de oraș cultural european al Helsinkiului", susține Neil Colquhoun, director executiv pentru afișaje profesionale, din partea Epson Europe. „Muzeele, mai ales cele care doresc să le ofere vizitatorilor o experiență modernă și interactivă, reprezintă un mediu practic în care proiectoarele Epson pot da viață culturii prin imagini clare și luminoase, cu performanțe durabile și cu întreținere minimă”.



Proiectoarele 3LCD de la Epson sunt utilizate pentru a proiecta ilustrațiile digitale interactive create de teamLab, o echipă artistică interdisciplinară formată din 500 de membri: programatori, ingineri, animatori CG, matematicieni și arhitecți, al căror scop este „explorarea unei noi relații dintre oameni și lume prin intermediul artei”. teamLab a lansat simultan în acest an numeroase expoziții de proporții. Între acestea, MUZEUL DE ARTĂ DIGITALĂ din clădirea MORI din Tokyo: teamLab Borderless a fost deschis în luna iunie, cu un succes uriaș.
„Expoziția teamLab este foarte solicitantă din punct de vedere tehnic. Proiectoarele laser 3LCD de la Epson sunt cele mai potrivite pentru această provocare, datorită luminozității, contrastului și capacității lor de a reproduce culorile”, declară Kai Kartio, directorul Muzeului Amos Rex.
Descris ca un loc de întâlnire pentru artă și cultură urbană, muzeul Amos Rex este conceput să găzduiască expoziții flexibile pentru a se alinia nevoilor artei contemporane aflate în continuă transformare. Prin urmare, luminozitatea excepțională și culoarea imaginilor reproduse de videoproiectoarele laser 3LCD, împreună cu posibilitatea instalării la 360°, fac din Epson, producătorul de proiectoare numărul 1 în lume, alegerea ideală a muzeului pentru a da viață acestei experiențe. Proiectoarele Epson folosite înglobează tehnologia 3LCD, au rezoluție 4K nativă, distanță de proiecție ultrascurtă și folosesc lămpi ori surse de lumină laser. Piața pentru proiectoarele utilizate în instituții, inclusiv în muzee, a crescut cu peste 70% în ultimii 10 ani (din 2008 până la sfârșitul anului 2017), procent din care Epson deține 30%, cu 138% mai mult decât compania care ocupă locul doi în acest clasament.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite