Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cursuri gratuite de programare și suport pentru dezvoltarea de start-up-uri, puse la dispoziția studenților Universității din București īn noul hub Google Atelierul Digital

11 Octombrie 2018



Marți, 9 octombrie 2018, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București, în parteneriat cu Google România, a lansat hub-ul Google Atelierul Digital. De asemenea, evenimentul a prilejuit și lansarea proiectului Atelierul Digital pentru Programatori în România.

În deschiderea evenimentului, Rectorul Universității din București, profesorul Mircea Dumitru, a accentuat faptul că, prin astfel de inițiative, Universitatea își propune să ia parte activ la viața economică și socială a țării, pentru a ține pasul cu cerințele impuse de piața muncii, flexibilă și dinamică. „Am convingerea că acest proiect, rezultatul colaborării cu specialiștii de la Google România, va reprezenta un succes important pentru Universitatea din București, pentru întreaga comunitate academică și, în primul rând, pentru studenții UniBuc, cărora le doresc să folosească la maximum resursele acestui hub, pentru a putea conștientiza faptul că limbajul universal al matematicii și al programării este un limbaj care ne ajută pe toți, inclusiv pe cei din domeniul științelor umaniste sau sociale”, a încheiat profesorul Dumitru.

De asemenea, Ela Moraru, Country Business Development Manager Google România și alumnă a Universității din București, a amintit faptul că, prin acest proiect implementat în cadrul UniBuc, studenții și IMM-urile pot primi consultanță gratuită pe strategie de marketing online și în utilizarea instrumentelor digitale.

La rândul său, Dan Oros, Marketing Manager Google România, a făcut câteva precizări referitoare la proiectul Atelierul Digital: ,,Parteneriatul cu Universitatea din București, cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și cu Universitatea Politehnica din Timișoara, va evolua pe două direcții: cursuri de programare gratuite (Java, Android – începători, Android – avansați), disponibile pentru orice student, precum și un incubator de start-up-uri. În cadrul acestora, studenții vor beneficia de mentorat one-to-one și vor putea profita de un spațiu modern de co-working, pentru ca, la final, să aibă posibilitatea de a-și dezvolta propria aplicație și, respectiv, propriul start-up tech”, a precizat Dan Oros.

Tinerii antreprenori beneficiază în hub-urile Google de suport și sesiuni individuale de mentorat pentru identificarea oportunităților de creștere ale start-up-rilor, sesiuni de pregătire cu experți Google, precum și de acces la programul Google Cloud for Startups. Programul durează 6 luni și se finalizează printr-o sesiune Demo Day, în care tinerii își prezintă ideile în fața unei comunități de investitori și experți în tehnologie. Mai multe informații, precum și programul complet al cursurilor și al evenimentelor desfășurate în proiectul „Atelierul Digital pentru Programatori”, pot fi accesate aici.





Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite