Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Honeywell si universitatea tehnică de constructii din Bucuresti lansează un Laborator tehnologic de ultimă generatie

08 Noiembrie 2018



• 1.000 de studenţi de la Facultea de Inginerie a Instalaţiilor vor folosi noul laborator Honeywell de ultima generaţie
• Investiţia oferă studenţilor şansa de a dobândi competenţele necesare Industriei 4.0 şi de a putea răspunde cerinţelor de pe piaţa muncii

Bucureşti, 7 Noiembrie, 2018 – Construcţiile din ziua de azi reprezintă mai mult decât patru pereţi şi un acoperiş. Internet of Things (IoT) – termenul folosit pentru a descrie conectarea prin internet a unor dispozitive offline pentru a le creşte productivitatea – revoluţionează modul în care funcţionează clădirile.


Cleo Cabuz

Construcţiile de astăzi includ infrastructuri complexe, conectate și inteligente, capabile să gestioneze în mod proactiv totul, de la consumul de energie, până la confortul şi securitatea locatarilor.

Odată cu noul parteneriat între Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Honeywell, un dezvoltator global al tehnologiilor de inginerie industrială, România face un pas înainte în a deveni unul dintre cele mai importante hub-uri de tehnologie pentru clădirile inteligente din Europa.

Cele două instituţii au inaugurat împreună un nou laborator tehnologic universitar, care va fi folosit de aproximativ 1.000 de studenţi din cadrul Facultătii de Inginerie a Instalaţiilor. Investiţia în acest laborator va permite studenţilor să testeze, să simuleze şi să pună în practică diferite tehnologii şi sisteme necesare funcţionării eficiente a noilor clădiri interconectate.

Prin intermediul acestui laborator de ultimă generaţie, studenţii vor avea acces deplin la cele mai recente tehnologii specifice industriei conectate IoT, ajutându-i să se pregătească pentru o carieră în inginerie, în linie cu cerinţele Industriei 4.0.



„Studenții își pot exersa cunoștințele dobândite în școală pe o suită de echipamente, de la cele de siguranţă la incendiu, sisteme de management al clădirilor, sisteme de eficienţă energetică şi servicii bazate pe rezultate (outcome based servcies), îmbinând astfel pregătirea academică cu exercițiul practic”, a declarat prof. inginer Sorin Burchiu, decan al Facultăţii de Servicii de Construcţii.

Noua facilitate este al treilea laborator universitar pus în funcțiune de Honeywell acest an, compania inaugurând astfel de facilităţi educaționale în parteneriat cu Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică şi cu Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universității Politehnice Timișoara.

Honeywell este unul dintre angajatorii de top din tehnologie din România, 26% dintre angajaţii săi provenind din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi din cadrul Universităţii Tehnice de Construcții București. Compania intenţionează să crească acest procent în următorii ani şi să ofere mai multor absolvenţi oportunitatea de a lucra în cadrul uneia dintre cele mai diverse companii de tehnologie bazată pe software din lume.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite