Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Spectacolul chimiei, primul eveniment organizat de Universitatea din București īn cadrul seriei Stiinta pe īntelesul tuturor

26 Noiembrie 2018



Academicianul Marius Andruh, reputat profesor și cercetător al Universității din București, va susține luni, 26 noiembrie, conferința „Spectacolul chimiei” la Teatrul Apollo 111. Evenimentul inaugurează seria conferințelor Știința pe înțelesul tuturor, serie organizată de Universitatea din București și dedicată publicului larg.



Organizarea „Spectacolului chimiei” a pornit de la premisa că știința cu, probabil, cea mai puternică componentă estetică este chimia, iar dincolo de frumusețea demersului experimental și teoretic, chimiștii vorbesc cu entuziasm despre strălucirea moleculelor pe care le sintetizează, despre complexitatea proprietăților și a aplicațiilor practice întreprinse.

Astfel, toți cei interesați vor avea ocazia să afle de la academicianul Marius Andruh de ce sunt moleculele frumoase, ce apropie chimia de artă, ce au în comun chimia și arhitectura, ce leagă creația științifică și cea artistică, rolul întâmplării în cercetare, ce înseamnă să fii original în știință sau despre progresul în știință și în artă. De asemenea, în a doua parte a evenimentului, invitații vor avea ocazia să dialogheze cu academicianul Marius Andruh.

Mai multe detalii despre conferința „Spectacolul chimiei” pot fi accesate aici.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite