Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Contribuția COMOTI la consolidarea domeniului spațial din România

12 Decembrie 2018




Consolidarea și valorificarea experienței și capabilităților COMOTI în domeniul spațial
Rezultatele obținute în cadrul proiectelor implementate în domeniul spațial au fost apreciate de contractorii sau beneficiarii acestora, conferind o mare încredere privind integrarea COMOTI în rândul furnizorilor europeni de tehnologii și produse spațiale. Strategia COMOTI este de a investi cunoștințele acumulate în cadrul acestor proiecte și de a utiliza infrastructura și facilitățile de top în viitoare proiecte din domeniul spațial, cu scopul de a menține România vizibilă la nivel european și chiar de a o aduce la nivelul de furnizor de echipamente de tip flight hardware.
Pentru a menține acest trend, într-un domeniu aflat într-o rapidă expansiune la nivel mondial, este nevoie de investiții în dezvoltarea infrastructurii de cercetare și validare experimentală a echipamentelor specifice domeniului spațial. În acest sens, COMOTI a achiziționat un echipament de Fabricație Aditivă prin Topire Selectivă cu Laser a pulberilor metalice – LASERTEC 30 SLM ce va facilita și realizarea de componente destinate industriei spațiale prin fabricație aditivă (Additive Manufacturing), cunoscută şi ca printare 3D, prototipare rapidă sau imprimare tridimensională. În ceea ce privește validarea experimentală, COMOTI este implicat în dezvoltarea unui stand de testare turbopompe în similitudine, destinat noilor lansatoare europene, în dezvoltarea de incinte vacuumatice de testare a thrusterelor, precum și în dezvoltarea și achiziționarea de facilități de testare a specificațiilor și caracteristicilor mecanice pentru componente și echipamente destinate utilizării în spațiu. De asemenea, având în vedere tendința de creștere a domeniului spațial, COMOTI urmărește și dezvoltarea unei camere curate destinată asamblării echipamentelor ce vor fi realizate și validate experimental în cadrul institutului.
Astfel, prin toate aceste investiții și urmând strategia definită, COMOTI va reuși să își crească vizibilitatea la nivel internațional și va contribui în continuare la o dezvoltare accelerată a domeniului spațial în România.



Tags: Cercetare, COMOTI

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite