Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

TIMLOGO.ro primește grantul AI for Accessibility de la Microsoft

14 Decembrie 2018




Bucureşti, România – 14 decembrie 2018: Timlogo.ro primeşte un grant AI for Accessibility (Inteligenţă Artificială pentru Accesibilitate) de la Microsoft pentru a sprijini eforturile companiei de a-i ajuta pe copii şi adulţi să aibă acces mai uşor la terapie logopedică. Prin utilizarea instrumentelor cognitive, platforma va fi capabilă să se adapteze la nevoile individuale ale utilizatorilor.

Această nouă subvenţie va oferi companiei de eLearning Ascendia credit în valoare de 15,000 $ pe Microsoft Azure, pentru a accelera dezvoltarea proiectului Timlogo. În România, din aproximativ 4 milioane de copii, 10% - adică 400 000 - au tulburări de limbaj, iar numărul lor este în creştere. Din păcate, nu există instrumente moderne care să răspundă nevoilor tuturor. În plus, numărul de logopezi şi terapii de limbaj la nivel naţional este unul scăzut, iar metodele utilizate nu sunt adaptate vârstei pacientului şi au un grad redus de interactivitate. Cu ajutorul Microsoft şi al programului AI for Accessibility, putem îmbunătăţi sistemul de machine learning al platformei şi să dezvoltăm demersul de extindere către ţările vecine.

Timlogo propune o platformă interactivă pentru îmbunătăţirea vorbirii, bazată pe inteligenţă artificială şi pe tipologia limbilor incorporate, adaptată la vârsta pacientului, care să fie utilizată atât pe parcursul sesiunilor de terapie, la cabinet, cât şi la domiciliu, şi, nu în ultimul rând, accesibilă oricărui buget.”, a declarat Alex Mălureanu, CMO şi Co-fondator Ascendia.

Am început parteneriatul cu Ascendia în urmă cu 4 ani, sprijinindu-i cu resurse cloud în Microsoft Azure, pentru a le susţine ideile de start-up în educaţie. Ne bucurăm foarte mult de faptul că Ascendia a dezvoltat de atunci produse concepute nu numai pentru învăţarea în cadrul sistemului de învăţământ formal, ci şi o platformă specială pentru copiii cu probleme de limbaj, numită Timlogo. Această soluţie inovatoare arată, de fapt, că inteligenţa artificială utilizată în Azure, cu putere şi inteligenţă practic nelimitate în cloud, poate chiar să ne facă viaţa mai bună. Felicitări, Ascendia, pentru că sunteţi printre primele start-up-uri de transformare digitală din lume, aşa cum s-a demonstrat prin grantul Azure primit de la divizia AI pentru accesibilitate a Microsoft Corp”, a declarat Marilena Ionaşcu, Director Educaţie Microsoft România.

AI for Accessibility este programul Microsoft în valoare de 25 de milioane de dolari, pe durata a 5 ani, care urmăreşte să valorifice puterea AI pentru a dezvolta capacitatea umană pentru cei peste un miliard de oameni cu dizabilităţi din întreaga lume. Este o oportunitate pentru dezvoltatori, ONG-uri, academicieni, cercetători şi inventatori pentru a-şi accelera activitatea în beneficiul persoanelor cu handicap, concentrându-se pe trei provocări: ocuparea forţei de muncă, viaţa de zi cu zi şi comunicarea şi conectarea. Prin granturi, tehnologie şi expertiză AI, programul îşi propune să sporească dezvoltarea de soluţii AI accesibile şi inteligente şi să se bazeze pe progresele recente din Microsoft Cognitive Services, pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze aplicaţii inteligente care să poată vedea, auzi, vorbi, înţelege şi interpreta nevoile oamenilor.

Timlogo este creată de Ascendia, prima companie de elearning din România listată la Bursa de Valori Bucureşti (simbol de tranzacţionare ASC), cu o experienţă de peste 10 ani în crearea de conţinut digital şi clienţi din diferite părţi ale lumii. Este cunoscută în special pentru seria de produse EduTeca şi Dacobots destinate copiilor, cât şi pentru serviciile de dezvoltare de module educaţionale personalizate din cadrul sistemelor de elearning ale companiilor private.

Vă rugăm să vizitaţi website-ul AI for Accessibility şi www.timlogo.ro pentru mai multe informaţii.

Despre Microsoft
Fondată în 1975, compania Microsoft (Nasdaq “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii, dispozitive şi soluţii ce ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potenţialul. Pentru mai multe informaţii, noutăţi şi perspective de la Microsoft, vă rugăm să vizitaţi Microsoft News Center la adresa http://news.microsoft.com.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite