Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Care este impactul financiar al unei brese de securitate

07 Martie 2019




• Protecția email-ului rămâne vectorul de amenințare numărul unu.
o Phishing-ul și comportamentul riscant al utilizatorilor (de exemplu, click-uri pe linkuri rău intenționate în email sau pe site-uri web) rămân la nivele ridicate și reprezintă preocuparea principală pentru CISO. Percepția acestui risc a rămas constantă în ultimii trei ani, între 56–57% dintre respondenți.
• Gestionarea și remedierea alertelor rămân o provocare. Scăderea remedierii alertelor legitime, de la 50,5% în 2018 la 42,7% în acest an, este îngrijorătoare, dat fiind faptul că mulți respondenți consideră remedierea ca indicator-cheie al eficacității securității.

o Metricile de securitate se schimbă. Numărul de respondenți care utilizează timpul mediu de detecție ca indicator pentru eficacitatea securității a scăzut de la 61% în 2018 la 51% în 2019, în medie. Timpul de actualizare a scăzut, de asemenea, de la 57% în 2018 la 40% în 2019. Timpul de remediere, ca indicator de succes, a crescut: 48% dintre respondenți au menționat acest lucru, față de 30% în 2018.

Recomandări pentru CISO:

• Bazați-vă bugetarea securității pe rezultate de securitate măsurate, cu strategii practice asociate cu asigurări cibernetice și evaluări de risc, pentru a vă ghida achizițiile, strategia și deciziile de management.
• Există procese dovedite pe care organizațiile le pot folosi pentru a reduce expunerea la amenințări și proporțiile breșelor de securitate. Faceți simulări; folosiți metode riguroase de investigație; e bine să știți care sunt cele mai eficiente metode de remediere.
• Singura modalitate de a înțelege nevoile de securitate din cadrul unei organizații este colaborarea între departamente - între IT, Networking, Securitate și Risc/Conformitate.
• Orchestrați răspunsul la incidente din cadrul instrumentelor disparate pentru a trece de la detecție la un răspuns mai rapid și cu o coordonare manuală mai redusă.
• Combinați detecția amenințărilor cu protecția accesului pentru a răspunde la amenințările interne și aliniați-vă cu un program precum Zero Trust.
• Abordați vectorul de amenințare numărul unu cu instruire contra phishing, autentificare multi-factor, filtrare avansată de spam și DMARC (Domain-based message Authentication, Reporting and Conformance, un sistem de validare a emailului menit să detecteze și să prevină folosirea de adrese false pentru phishing), pentru a vă apăra împotriva compromiterii e-mailurilor din companii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite