Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Borislava Kenarova, cu ocazia Milestone Integration Day Romania: „În utilizarea sistemelor inteligente de supraveghere video, imaginația este singura limită”

20 Martie 2019



„Există idei inovatoare cu privire la modul în care supravegherea video ar putea face viața mai bună și tot atâtea dezbateri pornite de la acest subiect, care includ teme precum inteligența artificială sau învățarea automată”, spune Borislava Kenarova, Director de Vânzări Milestone Systems pentru Europa Centrală și de Est, prezentă la București pentru reuniunea anuală Milestone Integration Day Romania.



Lider global al industriei de platforme IP software deschise pentru management video, Milestone Systems, fondată în 1998, operează acum ca o companie independentă, parte a grupului Canon. Desfășurat pe 13 martie, la hotelul Caro din București, evenimentul a reunit comunitatea Milestone, parteneri comerciali, integratori sau utilizatori finali, și a găzduit prezentarea noilor oportunități pe piețele internaționale de servicii de supraveghere video, de la aplicații pentru orașe inteligente, la soluții pentru servicii de transport, industrie sau infrastructură critică.
În cadrul evenimentului au fost prezentate inovațiile și ultimele actualizari ale soluțiilor de integrare Milestone, de la IBM Cloud, Advancis Solutions, la SAIMOS C3 CORE Analytics for Milestone Xprotect, alături de proiectele inovatoare propuse anul acesta de dezvoltatori independenți în cadrul competiției internaționale Milestone KickStarter. De o atenție specială s-a bucurat cel mai prestigios software de management video din portofoliul companiei,
Milestone XProtect, o platformă care acceptă mai mult de 7.000 de camere și dispozitive hardware. Noutatea adusă de versiunea îmbunătățită, 2019 R1, este integrarea suportului audio bidirecțional pentru clienții mobili și o soluție mai sigură prin adoptarea criptării bazate pe certificate. „Scenarii de utilizare a sistemelor video apar oriunde și tot timpul. Singura limită este propria imaginație”, spune Borislava Kenarova.

Care sunt noile tendințe pe piețele internaționale IT?
Supravegherea video și industria de securitate reprezintă o piață foarte dinamică și, prin urmare, abordăm mereu noi nevoi și provocări. Fiecare zonă are propriile particularități și fiecare utilizator are propriile sale solicitări specifice, care se vor schimba în timp ca urmare a creșterii afacerii sau a noilor riscuri emergente. Din acest motiv, nu poți crea soluția universală perfectă, indiferent cât de mult încerci, dar poți oferi un instrument ce poate fi ajustat și echipat cu funcții noi pentru a răspunde nevoilor. A fost întotdeauna așa și, de aceea, ideea de soluții personalizate reprezintă viitorul și a devenit o tendință destul de evidentă în zilele noastre. Dar, pentru a putea valorifica un astfel de nivel ridicat de flexibilitate, este nevoie să construim o comunitate puternică, pe care să o susținem și ea să ne susțină ca răspuns. Conceptul nostru de platformă deschisă oferă toate acestea și multe altele.

Cine sunt principalii parteneri și utilizatori finali ai produselor Milestone?
Evenimentele Milestone sunt coloana vertebrală socială a comunității noastre de dezvoltatori peste platforma deschisă. Aici ne apropiem de domenii, produse și industrii cu rolul de a stimula conștientizarea și a dezvolta oportunități comune de afaceri. Milestone Integration Day face exact acest lucru, întrucât reunește canalul nostru de parteneri, integratorii și clienții finali, pentru a explora posibilitățile nelimitate ale platformei deschise și pentru a crea soluții personalizate. Acesta este modul în care colaborăm împreună cu partenerii noștri, împărtășim și evidențiem cele mai recente integrări și soluții inovatoare în industria de supraveghere video. Și de data aceasta am avut o mulțime de prezentări interesante, inclusiv propriile noastre inovații, soluții de cloud pentru supravegherea video, soluțiile Advancis, SAIMOS C3 CORE Analytics for Milestone XProtect. Competiția noastră Kickstarter a fost, de asemenea, pe ordinea de zi. Anul acesta am avut din nou unul dintre finaliști din România, care a avut prilejul de a-și prezenta proiectul. Toate acestea sunt teme de mare interes pentru toți partenerii noștri, indiferent dacă sunt parteneri comerciali, membri ai comunității sau utilizatori finali. În România avem o prezență puternică, începând cu doi distribuitori importanți în piață - ELKO și SIEL Invest - și continuând cu canalul de dezvoltatori, format din integratori instruiți și certificați care achiziționează soluțiile Milestone de la distribuitorii autorizați. Utilizatorii finali provin din toate domeniile și industriile, fiind fiecare la fel de important pentru noi, indiferent dacă este din domeniul industrial, retail, infrastructură critică sau siguranță publică.

Platformele deschise permit o privire spre viitor. Ne puteți detalia posibilele lor aplicații?

Întregul concept al unei platforme deschise este că toată lumea poate contribui și beneficia de ea, dezvoltând mereu noi scenarii de utilizare. Există deja multe idei despre modul în care supravegherea video ar putea face viața mai bună în viitor și există multe discuții pe această temă despre inteligența artificială și învățarea automată pe această temă. Împreună cu partenerii noștri din comunitate putem deja să oferim clienților soluții de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare, recunoaștere facială, diferite tipuri de analiză video, iar automatizarea permite o mai bună înțelegere a ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Există o multitudine de scenarii mai tradiționale, cum ar fi detectarea și raportarea accidentelor rutiere și a încălcării regulilor de circulație sau raportarea infracțiunilor, dar și abordări mai inovatoare, cum ar fi crearea de măști dinamice de confidențialitate sau detectarea persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale, de exemplu. Deci, ne putem aștepta să vedem pe piață din ce în ce mai multe aplicații, tot mai complexe.

Care sunt aplicațiile conceptului IoT?

Sănătatea și siguranța sunt un aspect foarte important în toate domeniile, însă, dacă luăm în considerare industria, de exemplu, în prezent, din ce în ce mai multe fabrici folosesc sistemele de supraveghere video pentru a spori siguranța prin prevenirea incidentelor și a situațiilor critice, pentru a contribui la o mai bună comunicare a politicilor interne etc. La Milestone Integration Day, clientul nostru Ursus Breweries, liderul pieței românești în producția de bere, a făcut cunoscut faptul că 50% dintre aplicațiile de utilizare a sistemului de supraveghere video în cadrul fabricii sunt legate de scenarii de non-securitate și, în special, de scenarii colaterale asigurării siguranței oamenilor. Există o mulțime de sisteme de supraveghere care sunt folosite pentru îngrijirea sănătății, iar în acest an avem chiar doi dintre finaliștii competiției Milestone Kickstarter ale căror proiecte sunt legate de acest domeniu. IoT nu este doar despre lucruri, ci despre oameni și bunăstarea lor și acesta este scopul proiectelor în care se folosește platforma noastră. Informațiile video pot fi folosite, de exemplu, pentru a examina anumite proceduri medicale, cum ar fi sterilizarea sau pentru a permite personalului medical să monitorizeze mai bine starea pacienților fără a se deplasa mereu în salon. Este posibilă crearea sistemelor complexe de monitorizare, integrarea cu platforma noastră VMS și generarea de diferite tipuri de alarme pentru diferite monitorizări, cum ar fi a temperaturii sau a frecvenței cardiace. Sau putem avea un sistem care să detecteze mișcările pacienților în salon pentru a avertiza imediat supraveghetorii să-i ajute.

Concursul internațional Milestone KickStarter pare o pepinieră de idei creative și soluții inovatoare. Ce ne puteți spune despre proiectele participanților de anul acesta?
Milestone s Community Kickstarter este un concurs anual de inovare pentru dezvoltatorii de cod, atât persoane fizice, cât și organizații. Concursul este o inițiativă colaborativă pentru comunitatea de platforme deschise, care vizează promovarea și susținerea inovării. Acesta îi invită pe coderi și dezvoltatori să vină cu idei de integrare pentru XProtect®, care duc granițele managementului video mai departe. Ideile câștigătoare beneficiază de finanțare pentru activități de dezvoltare și asistență de tip go-to-market strategy. Mai mult, câștigătorul primei ediții a fost Parking Spotter din România, ceea ce face ca România să înregistreze un precedent.
Soluția a fost selectată dintre cei cinci finaliști de la MIPS SUA în februarie 2017 și avea scopul de a ajuta utilizatorii finali să găsească cel mai apropiat loc de parcare disponibil și proprietarii de parcări pentru îmbunătățirea fluxurilor operaționale, prin analizarea imaginilor video provenite de la camerele video instalate în interiorul parcărilor.
În acest an avem cea de a treia ediție a concursului și, din nou, avem un finalist român. Am avut ca participanți dezvoltatori din 10 țări, prezentând mai mult de 20 de proiecte, din care 4 s-au calificat în finală. România are, de asemenea, un finalist al Milestone Community Kickstarter 2019, când a prezentat conceptul său în fața publicului specializat, reunit la Milestone Integration Day Romania. Reprezentantul SoftTrust a dezvoltat un sistem de drone cu auto-dispecerizare pentru site-urile monitorizate la distanță, care sunt gestionate din cadrul Milestone XProtect. Avantajul major al unei astfel de abordări este acela că poate asigura un nivel adecvat de protecție pentru locațiile în care intervenția umană ar fi prea riscantă sau prea costisitoare. Scopul proiectului este de a rezolva pur și simplu situația „Aș fi vrut să am o cameră video AICI!” Toți cei patru finaliști își vor prezenta ideile și integrările la Milestone Integration Platform Symposium 2019, care va avea loc la Copenhaga în perioada 25-28 martie 2019, urmând ca apoi câștigătorul din acest an să fie anunțat oficial.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite