Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Īn domeniul IT, specializarea este esentială

04 Aprilie 2019Veracomp, unul dintre cei mai importanți distribuitori de soluții IT din România, și-a bazat dintotdeauna strategia de business pe vânzarea consultativă și dezvoltarea de competențe în cadrul rețelei sale de parteneri.
Accentul deosebit pus pe transferul și dezvoltarea de cunoștințe este o derivată implicită a unui portofoliu de furnizori constituit în exclusivitate pe soluții, cu diverse grade de dificultate, a căror implementare presupune un nivel crescut de competențe tehnice.
În august 2018, Veracomp a făcut un pas extrem de important în sensul dezvoltării de competențe în cadrul rețelei sale de parteneri și nu numai. Certificarea ca Fortinet ATC (Authorized Training Center) a însemnat un efort consistent pentru companie și echipa sa. Au fost puse bazele unui pol de expertiză în aria soluțiilor de securitate cibernetică Fortinet, iar la nivel logistic aceasta a presupus o serie de certificări interne, dar și dotări speciale suplimentare cu soluții și platforme Fortinet. Centrul de training este operațional pe teritoriul Romaniei, dar și în zona Bulgariei, Vercomp fiind singurul distribuitor Fortinet din România care are 2 traineri certificați.

CENTRU DE TRAINING AUTORIZAT

‘Tehnologia reprezintă o constantă esențială în dezvoltarea oricărui business modern. Tocmai de aceea, domeniul IT are nevoie, poate mai mult decât orice alt segment de business, de personal specializat, certificat, instruit. Certificarea noastră ca Fortinet ATC a fost un obiectiv strategic, în condițiile în care – dintotdeauna – Veracomp s-a distins prin accentul pus pe transferul de know-how’, declară Bogdan Sârbu, Fortinet Business Development Manager în cadrul Veracomp. ‘Activitatea ATC din acest moment se concentrează pe cursuri NSE4. Următoarea fază, în mod natural, va fi pregătirea la nivel de trainer pentru NSE5 si NSE7, obiectivul nostru fiind ca până la sfarșitul anului 2019 să completăm portofoliul de cursuri autorizate ce pot fi susținute în cadrul ATC.’

În 2018, Veracomp a derulat în cadrul Fortinet ATC două sesiuni de training, care au înregistrat numar maxim de participanți. Anul acesta, calendarul Veracomp include 4 noi sesiuni training pentru certificare, câte o grupă în fiecare trimestru. Prima sesiune de training de certificare Fortinet din 2019 a avut loc între 18-22 martie, iar următoarea serie este programată pentru luna mai.

PROIECTE ÎN MEDIUL UNIVERSITAR
‘Implicarea Veracomp în zona educațională nu se rezumă doar la seminare, training-uri și cursuri de certificare. Împreună cu Fortinet, am intiat o serie de proiecte adresate mediului educațional, în care beneficiarii principali sunt actualii studenți, viitorii specialiști IT. În ambele cazuri, respectiv ATC și proiectele adresate mediului universitar, obiectivul nevoalat este de a da posibilitatea tehnologiilor Fortinet să fie cunoscute și exploatate la adevarata lor valoare.continuă Bogdan Sârbu.

La nivel de grup, Veracomp este recunoscut ca unul dintre cei mai dedicați distribuitori IT în ceea ce privește componenta educațională. Dezvoltarea unui centru autorizat la București este o evoluție firească a unui model educațional solid; în Polonia, grupul deține Compendium, instituție autonomă dedicată activităților educaționale, de training și de certificare.
Lista de evenimente organizate de Veracomp în București este disponibil aiciParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite