Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Parteneriat educațional între Microsoft și Veracomp

18 Aprilie 2019Joi, 18 aprilie 2019, București: VERACOMP a încheiat recent un acord de colaborare cu Microsoft Romania. Parteneriatul are scopul de a înlesni accesul partenerilor Microsoft, dezvoltatori de software, la tehnologiile Red Hat prin poiecte educaționale comune și de a înlesni astfel aderența la cele mai noi inovații tehnologice.

Veracomp este din 2017 distribuitorul oficial al soluțiilor Red Hat în România. În acești doi ani, distribuitorul a pus un accent deosebit pe componenta educațională în relație cu partenerii săi, ca atare a organizat peste 20 de seminare tehnice și consultative. Prin natura lor, soluțiile open source invită beneficiarii la colaborare și implicare în vederea implementării și dezvoltării organice.

„Partneriatul dintre Red Hat și Microsoft a început încă din Noiembrie 2015, moment în care RedHat Enterprise Linux a devenit disponibil pe platforma Microsoft Azure. Lucrăm continuu împreuna cu RedHat pentru a face disponibile în Azure cele mai noi tehnologii și servicii pentru dezvoltatorii de software, cum ar fi RedHat OpenShift. Construim pe acest partneriat pentru a aduce clienților din România cele mai noi tehnologii pe cea mai puternică platformă Cloud pentru mediile lor de producție, dezvoltare și testare.

Cei care ne-au urmărit evoluția știu de angajamentul pe care Microsoft îl are pentru Linux și alte programe open source, iar parteneriatul cu Veracomp este următorul pas prin care aducem soluțiile RedHad mai aproape de dezvoltatorii din România.”, declară Lucian Ungureanu, Cloud Business Group Lead, Microsoft România.

O primă concretizare a acestei alianțe educaționale va consta în organizarea unui laborator Red Hat în cadrul evenimentului Microsoft Azure, Developer Camp Romania, organizat de Microsoft pe 18 aprilie 2019. În cadrul laboratorului, David Becvarik, Solution Architect Red Hat, va prezenta Platforma de Containere Red Hat OpenShift cu ajutorul căreia companiile pot dezvolta, implementa și administra aplicațiile bazate pe containere fără probleme în toate tipurile de infrastructuri cloud – fizice, virtuale și publice bazat pe standardele din industrie, Docker și Kubernetes.

"Forța soluțiilor Red Hat a fost demonstrată în repetate rânduri, platformele sale open source dovedindu-și stabilitatea și fiabilitatea de fiecare dată. Colaborarea cu cei mai importanți producători mondiali de soluții IT vine ca o completare firească la filosofia de dezvoltare a Red Hat. În 2017 am avut proiecte comune cu SAP România. Acum, avem onoarea de a ne implica alături de Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, în proiecte educaționale dedicate partenerilor. Suntem convinși că o alianță cu Microsoft va aduce beneficii substanțiale partenerilor, în ideea de a facilita accesul la informație, formare profesională și, implicit, un nivel superior de colaborare între soluțiile celor doi producători,” declară Alina Ovedenie, Red Hat Business Development Manager, Veracomp.

În contextul actual, în care infrastructurile IT sunt tot mai complexe și mai versatile, convergența echipamentelor și a aplicațiilor IT reprezintă o prioritate pentru management. Comunicarea simbiotică între soluțiile IT utilizate în infrastructurile moderne reprezintă un obiectiv esențial al echipelor IT, aceasta fiind o necesitate fundamentală pentru succesul pe termen lung al investițiilor și, implicit, pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor de business care susțin aceste investiții.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite