Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutiile Argent si CA de la SolvIT Networks, asigura o viata mai usoara departamentului IT al AVIVA Asigurari de Viata

22 Septembrie 2006



Grupul Aviva este unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume, fiind cel mai mare furnizor de asigurari de viata si pensii catre Europa, al cincilea asigurator ca marime din lume si cel mai mare asigurator din Marea Britanie.


Aviva este descendenta directa a celei mai vechi companii de asigurare din lume, infiintata la Londra in 1696. Aceasta impresionanta traditie si experienta, de peste 300 de ani, este neegalata de nici o alta companie de asigurari din lume, conferind Grupului Aviva un prestigiu international unic. Aviva este o prezenta dinamica pe piata financiara mondiala, avand peste 35 de milioane de clienti si administrand fonduri de peste 585 miliarde de dolari.


„AVIVA se afla in plina expansiune, astfel, atat numarul de angajati cat si infrastructura IT este in continua crestere. Fiind o companie care Victor_Dumitruangajeaza bugete deloc neglijabile in dezvoltare, nu isi poate permite afectarea afacerilor printr-o indisponibilitate a unei componente a sistemului informatic peste parametrii stabiliti in SLA-ul intern. Pentru acest motiv se impunea adoptarea unor solutii care sa ajute departamentul IT sa rezolve eficient si in cel mai scurt timp problemele aparute si sa detina un control cat mai bun asupra infrastructurii IT.


Victor Dumitru, manager IT


Solutiile adoptate au fost Unicenter ServicePlus Service Desk de la CA (Computer Associates) ca aplicatie de helpdesk si Argent Guardian pentru monitorizarea componentelor infrastructurii IT: retea, servere, servicii, echipamente de comunicatii. Ambele solutii au raspuns cerintelor privind functionalitatea, usurinta in utilizare, scalabilitatea si rapiditatea in implementare.” declara Victor Dumitru – Manager IT


Aplicatia Unicenter ServicePlus Service Desk asigura modelarea fluxului de informatii si cererilor care vin la departamentul de suport, avand la baza metodologia ITIL, best practice-urile fiind orientate in beneficiul companiei care isi implementeaza acest tip de solutie. Altfel spus, pasii ar fi: utilizatorul raporteaza o problema, operatorul inregistreaza problema in sistem, iar aceasta este asignata unui analist spre rezolvare. Aplicatia deasemenea urmareste, modeleaza si asigura trasabilitatea (fie prin telefon, fie prin e-mail, SMS) unei cereri din momentul cand se inregistreaza in sistem pana cand aceasta este rezolvata trecand prin pasii intermediari de aprobare, realizand deasemenea cu succes ceea ce numim managementul schimbarii.


Argent Guardian un produs al Argent Software cu peste 1000 de implementari si 15 ani experienta este una dintre solutiile lider pentru monitorizarea infrastructurii IT de la o singura consola, avand capacitatea testata a mediilor de lucru de la 10 la 10.000 de servere. “Avand capacitatea de a monitoriza Servere (Windows, Unix, Linux, Solaris, NetWare), procese, servicii, device-uri (routere, switch-uri, hub-uri, imprimante sau PBXs) sau alte solutii de monitorizare specifice, Argent Guardian realizeaza, prin cele peste 2000 de reguli pe care le ofera, monitorizare, detectie si corectie automata a problemelor care apar” (Windows & .NET Magazine).


Cele doua aplicatii au fost implementate, customizate si integrate cu succes de catre echipa SolvIT Networks, echipa romaneasca avand cele mai multe implementari de IT Infrastructure Management din regiunea balcanica.


Solutiile software alese raspund nevoilor unei companii de prestigiu din industria asigurarilor din Romania.


„Implementarea acestor solutii a marit eficienta si productivitatea departamentului IT si totodata a facut „vizibila” activitatea acestui departament, care acum poate fi evaluata cu usurinta. Suportul IT este o resursa indispensabila in cadrul unei organizatii si consider ca eficienta este in stricta legatura cu gradul de organizare al acesteia”, a declarat Victor Dumitru.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite