Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

INCARE – Platformă Inovativă pentru Asistarea Persoanelor Vârstnice

18 Aprilie 2019



În cadrul programului European AAL – Active and Assistive Living Programm – se derulează sub coordonarea Centrului IT pentru Ştiință și Tehnologie proiectul trans-național INCARE. Consorțiul INCARE unește organizații partenere din 5 țări: România, Elveția, Slovenia, Polonia și Ungaria. Acestea iși propun să dezvolte o soluție bazată pe tehnologia informației care să permită oferirea de servicii flexibile, accesibile și durabile pentru sprijinul persoanelor în vârstă în vederea gestionării de către acestea a vieții de zi cu zi și prelungirii implicării lor în societate. INCARE urmărește, de asemenea, reducerea timpului pe care îngrijitorii formali și informali îl alocă îngrijirii vârstnicilor. Soluția INCARE are la bază informații despre utilizatori validate anterior și urmează o abordare de co-creație care implică evaluări extinse, în condiții reale de viață, desfășurate în țările participante. Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
a) Exploatarea de către consorțiu a soluțiilor existente AAL, pentru a dezvolta o soluție complet integrată care să ofere o varietate de funcționalități într-un mod flexibil, ținând cont de durata de viață prin modularitate, consumabilitate facilă și integrarea mai multor platforme;
b) Dezvoltarea unei soluții cu potențial ridicat de extindere și comercializare;
c) Dezvoltarea unei platforme, care să fie intuitiv utilizabilă, accesibilă, sigură, non-intruzivă, fiabilă și sigură;
d) Exploatarea standardelor existente pentru a îmbunătăți interoperabilitatea și a asigura accesibilitatea;
e) Creșterea gradului de conștientizare și încredere în efectele pozitive și potențialul imens al soluțiilor AAL bazate pe tehnologii moderne.

Rezultatele estimate cuprind atât dezvoltări tehnologice avansate, cât și atingerea unui grad ridicat de satisfacție – min 80% – pe parcursul studiilor pilot cu utilizatori vârstnici și ingrijitorii lor formali și informali.



Tags: ITC

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite