Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Festivitate de premiere a cercetătorilor români, la Guvernul României

19 Aprilie 2019Cercetătorii care au obținut performanțe la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva au fost premiați astăzi, 18 aprilie, de prim-ministrul Românie, Viorica Dăncilă, şi de ministrul cercetării şi inovării, Nicolae Hurduc.Ați făcut cinste României prin succesul obținut la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, cel mai prestigios eveniment mondial în domeniul inventicii. Comunitatea pe care o reprezentați are un rol determinant în modernizarea, dezvoltarea și progresul societății. Sunteți deschizători de drumuri și munca dumneavoastră contribuie la creșterea economică și schimbă în bine viața oamenilor. (…) Guvernul și Ministerul Cercetării şi Inovării înțeleg pe deplin contribuția pe care activitatea dumneavoastră o are la dezvoltarea României. De aceea, în Programul de guvernare am prevăzut măsuri menite să arate aprecierea pentru munca cercetătorilor și să stimuleze investițiile în acest domeniu”, a declarat Viorica Dăncilă, prim-ministrul României.

Cercetarea reprezintă unul dintre principalele motoare de cercetare ale unei țări, rezultatele acestei activități având un impact pozitiv asupra întregii societăți. Aceste momente de recunoaștere a muncii depuse, cum este festivitatea de astăzi, sunt necesare pentru un cercetător, încurajându-l astfel să-şi continue activitatea într-un ritm susținut. (…) În următoarea perioadă, Ministerul Cercetării şi Inovării va acorda o atenție deosebită activităților de inovare şi transfer tehnologic, astfel încât rezultatele obținute să nu rămână doar la stadiul de brevete şi articole științifice, ci să poată fi transpuse cât mai repede în practică pentru binele nostru, al tuturor”, a declarat Nicolae Hurduc, ministrul cercetării şi inovării.

La cea de-a 47 ediție a Salonului Internațional de Invenții de la Geneva – ELVEŢIA, la care au participat peste 900 de expozanţi din 42 de ţări, ce a a avut loc în perioada 10-14 aprilie a.c., cercetătorii români au obținut, pentru cele 30 de invenții prezentate la standul țării noastre, 19 medalii de aur, 11 medalii de argint şi 31 de premii speciale.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite