Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

FME WORLD TOUR ÎN BUCUREŞTI – VEDEŢI CUM A FOST!

23 Aprilie 2019





Pe data de 15 mai 2019 Bucureştiul a intrat pentru prima dată pe harta conferinţelor FME World Tour, evenimentul local fiind organizat de Globema. Dezvoltat de compania canadiană Safe Software, FME reprezintă un instrument robust de procesare a datelor geospaţiale, iar evenimentul dedicat acestuia s-a bucurat de interesul multor experţi din domeniul Sistemelor Informaţionale Geografice – GIS şi nu numai.

Cosmin Albu, Business Development Director în cadrul Globema, a adresat cuvantul de bun-venit participanţilor, incurajându-i să dea o dimensiune cât mai interactivă evenimentului. Tot în deschidere s-a adresat participanţilor şi dl. Ionuţ Săvoiu, Preşedinte al Uniunii Geodezilor din România (UGR), menţionând sprijinul Uniunii pentru adoptarea soluţiilor informatice de ultimă generaţie şi dezvoltarea comunităţii IT din domeniul datelor geospaţiale.

În continuare, prima sesiune a aparţinut reprezentanţilor FME – Safe Software din Canada. Sonia Hobbs a trecut în revistă istoricul companiei sale şi al parteneriatului pe care aceasta îl are cu Globema. A urmat colegul său, Dean Hintz, care a punctat noutăţile şi îmbunătăţirile aduse de ediţia 2019 a FME, atât în versiunea Desktop, cât şi în cea Server.

După o pauză animată de discuţii, a fost rândul unora dintre invitaţi să descrie experienţele lor concrete, în care contribuţia FME a fost esenţială bunei îndepliniri a unor proiecte complexe. Simona Stăiculescu de la ESRI Romania a prezentat o serie de proiecte din sectorul public, vizând alinierea la Directiva INSPIRE şi în care FME integrat în ArcGIS a permis punerea în opera a transformărilor spaţiale necesare. Robert Raiz de la compania Yardi a povestit apoi cu mult har felul în care FME l-a salvat de corvoada operaţiilor repetitive pe care le avea de făcut asupra unor seturi de date cadastrale, atunci când, tânăr angajat fiind, s-a ambiţionat să găsească o alternativă care să automatizeze anevoioasele prelucrări manuale: Săptămâni de muncă manuală transformate într-un minut cu ajutorul FME!

Următorul vorbitor a fost Alexandru Vişan, din cadrul Eurosense, care a descris precizia cu care pot fi proiectate şi realizate cu ajutorul FME fluxurile cele mai complexe de procesare a datelor topografice, aşa cum este cazul când vorbim de actualizarea bazelor de date cadastrale.

Sesiunea din partea a doua a zilei a fost deschisă de Nicolae Soare de la Globema, cu prezentarea având titlul “Proiecte de migrarea a datelor în cadrul operatorilor de Telecomunicaţii”. Acestuia i-a urmat Dean Hintz de la Safe Software, care a prezentat cazuri concrete de utilizare a FME, în diverse domenii şi colţuri ale lumii, reunite sub titlul “Stories from around the World”. Pe timpul pauzelor, participanţii la conferinţă au avut şi ocazia să facă schimb de experienţă cu privire la cazuri concrete de utilizare a FME în domeniul seturilor voluminoase de date.

Le mulţumim celor care prin participarea lor au contribuit la succesul evenimentului şi sperăm că timpul acordat acestuia să fie de folos. De mare ajutor sunt şi opiniile exprimate în chestionarele de feedback, acestea fiind o valoroasă sursă de inspiraţie pentru viitoarele evenimente. Sperăm că veţi fi alături de noi şi la FME World Tour 2020!



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite