Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Conferința "Dezvoltare durabilă la Marea Neagră"- SUST-BLACK

06 Mai 2019Conferința "Dezvoltare durabilă la Marea Neagră"- SUST-BLACK 8-11 mai 2019, București, Palatul Parlamentului, Sala Al.I Cuza
Un eveniment științific al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene
Conferin
ța "Dezvoltare durabilă la Marea Neagră" este organizată de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geo-ecologie Marină – GeoEcoMar, sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și este susținută de Comisia Europeană și de Ministerul Cercetării și Inovării.

Cu această ocazie, comunitatea științifică va emite "Declarația de la București", lansând o agendă strategică de cercetare și inovare pentru Marea Neagră. Conferința este un eveniment oficial de rang înalt, care va spori gradul de conștientizare privind cercetarea științifică în zona Mării Negre, precum și cercetarea marină în Europa în general.

Conferința va reuni toate părțile interesate cu rol activ în construirea unei societăți durabile și inovatoare în regiunea Mării Negre. Alături de comunitățile științifică și academică, la Conferință vor participa reprezentanți din toate țările riverane Mării Negre, dezvoltând legătura între Europa și Asia. Dezbaterile vor reuni factorii de decizie politică, cadre universitare, profesioniști, comunități locale, ONG-uri și oameni de afaceri.

Obiectivul conferinței este acela de a identifica opțiunile și prioritățile politice, precum și de a planifica acțiunile viitoare. Rezultatele dezbaterilor vor consolida și susține "Declarația de la București", menită să construiască o societate durabilă și inovatoare în jurul Mării Negre.

Conferința va fi găzduită în București, la Palatul Parlamentului, Sala Al. I. Cuza, și va debuta pe 8 mai, la ora 14:00 cu sesiunea plenară, urmând a se desfășura și pe parcursul întregii zile de 9 mai. Pentru cei care sunt interesați să descopere modalități și planuri de promovare a eco-turismului în Rezervația Biosferei Delta Dunării, va fi organizată o excursie pe teren în perioada 10-11 mai în complexul lagunar Razelm- Sinoe din Delta Dunării, cu un număr limitat de locuri.

Programului oficial îl găsiți pe pagina www.sust-black.ro/agenda.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite