Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICPE-CA, partenerul inovativ al agenților economici

23 Mai 2019





Realizare repere micromecanice utilizând tehnologia LIGA
ICPE-CA deține un laborator de procesare a structurilor micromecanice prin tehnologia LIGA. Acest laborator realizează repere de mici dimensiuni, cu precizie ridicată, utilizând echipamente moderne cum ar fi: a) Sistem de litografie cu laser DWL 66FS cu lungimea de undă de 376nm și lățimea minimă a fascicul de un micrometru și b) sistem de îndepărtat fotorezist SU8 tip STP2020 folosind CF4, O2 și N2 drept gaze de proces.



Folosind această tehnologie s-au realizat microstructuri mecanice simple - de tipul-grinzi incastrate (cantilever), găuri și canale cu dimensiuni de ordinul zecilor de micrometri, precum și structuri complexe - de tipul roţilor dinţate, a reductoarelor planetare cu roţi dinţate cu profil cicloidal, micropompe cu membrane cu decupări interioare și dispozitive microfluidice de unică folosinţă, cu aplicaţii în medicină, biologie şi toxicologie.

Generator supraconductor de câmp magnetic intens

Generatorul supraconductor de câmp magnetic intens, prin construcţia lui specială, permite obţinerea de câmpuri magnetice intense (3–5T), cu uniformitate ridicată a câmpului, 10-4, fără utilizarea agenţilor criogenici.

Generatorul ICPE-CA prezintă următoarele avantaje: parametri tehnici superiori prin utilizarea unei tehnologii moderne (supraconductori HTS, criorăcitoare); eliminarea consumului de agent criogenic prin utilizarea unui criorăcitor cu ciclu închis, care foloseşte doar energie electrică; generarea unui câmp magnetic intens (3-5T) şi uniform în interiorul zonei centrale a magnetului; uniformitate ridicată a câmpului generat (10-4); construcţie compactă şi robustă.

Aplicații posibile: în domeniul fizicii nucleare, pentru realizarea de acceleratoare pentru particule încărcate şi/sau detectoare pentru particule încărcate electric, mijloace de măsură a momentelor magnetice nucleare, spectrometre pentru particule încărcate electric, în laboratoare de cercetare și laboratoare industriale.
***
Tehnologiile, produsele şi serviciile prezentate succint reprezintă o mică parte din oferta de produse şi servicii a ICPE-CA, ce poate fi consultată la adresa: http://www.icpe-ca.ro/produse/catalog-produse-servicii.pdf.



Tags: ICPE-CA, inovare

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite