Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Conceptul Smart City, de la bune intenții la bună guvernanță

24 Mai 2019




Los Angeles, un model de bună practică
Un exemplu de remarcat în ultimii ani privind realizarea unui Smart City îl reprezintă orașul Los Angeles, una dintre marile aglomerări urbane din lume. Acolo, colaborarea dintre diferitele compartimente ale primăriei se realizează printr-o soluție Smart, un hub care asigură corelarea activităților între departamentele primăriei.

Gestionarea operațiunilor zilnice și furnizarea de servicii eficiente într-un oraș masiv, complex și vibrant precum Los Angeles nu este o sarcină ușoară. Când a preluat mandatul, primarul Eric Garcetti a promis să folosească date și tehnologie pentru a lua decizii privind tot ce ține de oraș, de la locurile de muncă la problema transportului, asigurând în același timp transparentă, eficientă și implicare în comunitate. Dar, cu mai mult de 40 de departamente care rulează pe o serie de platforme de tehnologie deconectate, orașul s-a străduit să profite pe deplin de expertiza și cunoștințele organizației.

GeoHub-ul susținut de ESRI în Los Angeles este un model modern pentru modul în care administrația locală ar trebui să opereze. Construit pe o infrastructură ESRI bazată pe locație, GeoHub interconectează peste 500 de seturi de date într-un sistem centralizat de business intelligence. Hub-ul permite personalului, publicului și agențiilor externe să acceseze, să vizualizeze și să analizeze datele în timp real. Departamentele orașului, statul și guvernul federal contribuie cu date, urmând ca organizațiile nonprofit și universitățile să se alăture în curând. GeoHub arată cele mai recente date oriunde sunt stocate, oferind tuturor utilizatorilor acces la informațiile de referință actuale.

Doar la trei luni de la lansarea hub-ului, Los Angeles a dobândit înțelegere asupra siguranței publice, infrastructurii și calității vieții. Cu GeoHub, orașul găsește modalități mai bune de a colabora și de a oferi servicii.

Alte exemple sunt în Germania, unde există comunități care și-au propus să devină Smart în următorii ani: Hamburg, Berlin, Munchen; iar în Anglia, Londra, probabil cea mai mare aglomerare urbană din Europa. Se poate deci să încercăm și noi să trecem dincolo de nivelul declarațiilor politice. Avem telefoane Smart, televizioare Smart, însă de ce să nu avem și orașe Smart.



Tags: IT, smart city

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite