Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Viitorul aeronauticii, dezbătut la TandemAERODays 2019 - București

28 Mai 2019



În perioada 27- 30 mai a.c. are loc, la Bucureşti, Conferinţa „TandemAEROdays 2019”, eveniment ce aduce în prim- plan eforturile şi rezultatele obținute în cercetarea şi inovarea din domeniului aviației. Cu acest prilej se oferă deopotrivă o perspectivă amplă asupra evoluțiilor strategice în aeronautica și transportul aerian din Uniunea Europeană.


Atunci când vorbim despre inovare şi adaptare a lucrurilor din jurul nostru la cerinţele actualei societăţi, trebuie să avem în vedere în primul rând partea de cercetare. Oriunde ne uităm putem observa rezultatele muncii de cercetare, iar întrunirile de specialitate, aşa cum este Conferinţa TandemAEROdays, joacă un rol important dat fiind că sunt reuniţi la aceeaşi masă reprezentanți de seamă ai comunității aerospațiale din mediul academic, de cercetare și cel industrial.

Practic, ţara noastră asigură, prin organizarea Aerodays, un punct de reuniune şi dezbatere pentru marii actanţi ai domeniului aerospaţial, precum Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu (NASA) din Statele Unite ale Americii, Autoritatea Aeronautică Chineză, Institutul de Aerohidrodinamică (TsAGI) din Federația Rusă, Centrul Canadian de Cercetare Aerospațială, cu toţii alăturându-se eforturilor făcute de Uniunea Europeană în identificarea şi implementarea ideilor inovative care să contureze viitorul aeronauticii”, a declarat Nicolae Hurduc, ministrul cercetării şi inovării.



În cadrul celor șapte sesiuni plenare ce vor avea loc, vor fi discutate următoarele teme: Adecvarea la nevoile de mobilitate ale cetățenilor europeni: sistemul aerian de transport al secolului XXI; Competitivitatea industrială; Educația, forța de muncă și infrastructura de cercetare; Încurajarea cooperării internaționale; Abordări legate de impactul aviației asupra mediului și climei; Norme de siguranță și securitate; Soluții inovatoare care schimbă regulile jocului.

În același timp, sesiunile tehnice ale conferinţei se vor axa în jurul temelor legate de inovație în domenii specifice, precum tehnologii aerodinamice și de propulsie, fabricație, design integrat de aeronave, servicii de trafic aerian și operațiuni aeroportuare. Toate acestea vor reliefa oportunităţile de dezvoltare ale sectorului, ţinându-se cont de provocările aduse de digitalizare, de aplicațiile big-data etc.


Informaţii suplimentare:

Organizat în două etape, la Bucureşti în 2019 şi la Berlin în 2020, noul concept TandemAEROdays2019 alocă României și Germaniei roluri distincte de lider regional și european în dezvoltarea aeronauticii, ceea ce face ca evenimentul desfășurat în prezent să reprezinte o bază de plecare pentru dezvoltarea unor soluții inovative de transport pe distanțe scurte, cu aeronave de mici dimensiuni și aeroporturi dedicate, încurajând astfel dezvoltarea regională. TandemAEROdays2019 găzduieşte şi o amplă expoziţie în domeniu.

La eveniment iau parte peste 800 de delegaţi din 40 de state, precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.

Conferinţa „TandemAEROdays 2019” este organizată sub egida Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” –INCAS, aflat în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării, de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), din partea României, și de Centrul Aerospațial German (DLR) și Asociația Germană a Industriilor Aerospațiale (BDLI).

Evenimentul este sprijinit de Comisia Europeană şi de Ministerul Cercetării şi Inovării.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite