Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Nanotehnologiile, un răspuns la provocările globale resimţite de societate în ansamblul său

14 Iunie 2019În cadrul seriei de evenimente de pe parcursul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Bucureștiul a găzduit, în perioada 12-14 iunie a.c., Conferința „EuroNanoForum2019”, eveniment ce a reunit peste 500 de participanți din Uniunea Europeană şi nu numai, proveniți din peste 30 de ţări, reprezentând universități, institute de cercetare, mediul privat, experți naționali și europeni din domeniul cercetării-inovării. De asemenea, la lucrările acestei conferinţe au fost prezenţi peste 100 de lectori.


Este obligatoriu ca cercetarea să se întâlnească cu industria, astfel încât rezultatele din laborator să poată fi transformate în produse, tehnologii și servicii noi care să ajungă la cetăţean şi care să răspundă într-o măsură cât mai mare provocărilor resimţite în societate. Nanoștiințele reprezintă un domeniu care influenţează major nivelul nostru de trai, rezultatele muncii de cercetare aferente acestui sector regăsindu-le începând cu telefoane mobile, atât de comune şi folosite de noi, până la domeniul medical. Astfel, trebuie să se țină cont de nanoștiințe în stabilirea priorităților strategice viitoare, atât la nivelul statelor membre UE, cât și în Uniunea Europeană, iar Conferinţa EuroNanoForum 2019 a creat premisele stabilirii unor direcţii de urmat în acest sector, a declarat Nicolae Hurduc, ministrul cercetării şi inovării.

Dezbaterile din cadrul Conferinței „EuroNanoForum2019” s-au axat pe nevoile sociale specifice, precum energia, transportul şi medicina, care îşi pot găsi rezolvarea prin stimularea cercetării-inovării în domeniul nanoştiinţelor şi prin implementarea soluţiilor găsite în laboratoare.

Evenimentul a fost organizat de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie şi Ministerul Cercetării şi Inovării, cu sprijinul Comisiei Europene.

Biroul de presă al MCIParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite