Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Pregătiri pentru era supravegherii inteligente

20 Iunie 2019



Desfăşurat recent la Bucureşti, evenimentul anual Axis Day a arătat o companie pregătită să ofere pieţei soluţii şi produse pregătite pentru era supravegherii inteligente, ghidate de inteligenţa artificială. Axis Communications este recunoscută la nivel mondial drept compania care a creat prima cameră video IP, dar și pentru numeroasele inovații aduse în domeniul securității. În plus, producătorul are deja o tradiție îndelungată în analizarea tendințelor din piață și a nevoilor utilizatorilor, ca puncte de plecare pentru dezvoltarea de noi soluții.

„Lucrăm de trei ani în zona soluţiilor dotate cu inteligenţă artificială”, a declarat pentru Market Watch, Dalibor Smazinka, Enterprise Solutions Manager CEE, Axis Communications. „Acum aducem pe piaţă primul produs care foloseşte aplicaţii bazate pe reţele neuronale. Este un pas pregătitor decisiv în vederea epocii bazate pe inteligenţa artificială.”
În opinia oficialului Axis, deocamdată nu se ştie când vor apărea primele soluţii cu adevărat inteligente conform tehnologiei bazate integral pe inteligența artificială. Eforturile companiei de dezvoltare în acest sens au fost cerute de clienţi, care îşi doresc din ce în ce mai mult imagini mai relevante. Zonele imediate de aplicare ale unor astfel de soluţii sunt oraşele inteligente, industria şi zona de retail.
„Lucrăm în acest sens cu platforme inteligente dezvoltate de parteneri de calibru, precum Cisco, Allied Telesis sau Microsoft şi care folosesc mult puterea Internet of Things (IoT) pentru integrare şi pentru a obţine claritate maximă. Asta face ca rezultatele obţinute deja, de pildă în zona de inspecţie a producţiei de maşini, să fie de trei ori mai bune decât cele obţinute prin folosirea oamenilor.”
Din punct de vedere geografic, ţări precum Republica Cehă, Ungaria şi România se disting deja prin cererea de soluţii tot mai inteligente de supraveghere. Tocmai de aceea, firma a dezvoltat şi continuă să dezvolte o reţea extinsă de parteneri pe plan local şi în regiune. „Cuvântul folosit de noi în cadrul acestor parteneriate este deschidere”, afirmă Smazinka. “În România avem mulţi parteneri care sunt în principal integratori de soluţii, dar încurajăm prin diverse programe şi firmele de tip start-up să vină la noi ca să dezvoltăm împreună soluţii inovatoare.”
Pentru o companie axată pe inovare şi bazată pe strategii care urmăresc tendinţele, una dintre direcţiile clare de dezvoltare este cea a achiziţiilor de firme care promit. Iar România este o ţară a firmelor mici axate pe tehnologii noi. Oficialul Axis a evitat, însă, să dea un răspuns precis legat de existența intenţiilor de achiziţie în acest sens. „Axis are propria divizie de dezvoltare organică prin adăugarea de companii în portofoliu. Însă aici trebuie să fim foarte clari: pentru ca o firmă să intre în relaţii cu noi, care eventual să ducă la o achiziţie, ea trebuie să prezinte un business case clar în zonele noastre de interes. De aceea vorbim deocamdată doar de parteneriate.”
Axis Day 2019 a pus accentul pe cele mai importante tendințe și provocări identificate în domeniul securității și supravegherii video, axându-se pe elemente precum inteligența artificială prin modul de utilizare a algoritmilor în valorificarea imaginilor, soluțiile de cloud și edge computing, GDPR și siguranța datelor, securitatea cibernetică, responsabilitatea față de mediu. Agenda evenimentului a avut în vedere informarea și pregătirea partenerilor pentru schimbările și noutățile din domeniul securității, astfel încât aceștia să continue să ofere beneficiarilor cele mai eficiente soluții. Participanții la eveniment au putut interacționa cu noile tehnologii Axis, precum cele mai performante camere IP de supraveghere video, soluții audio Axis și 2N.



Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite