Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SM@RT CITY P@RKING – Soluție software inteligentă pentru managementul parcărilor

20 Iunie 2019



În ariile urbane, densitatea mașinilor a crescut constant în ultimii ani, fiind aproape dublă faţă de media naţională de 303 vehicule la o mie de locuitori. Evoluţia este însă ascendentă, iar parcarea va rămâne un subiect provocator, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru unităţile administrativ-teritoriale. În acest context, utilizarea tehnologiilor moderne constituie o alternativă viabilă pentru depăşirea obstacolelor, gestionarea eficientă a spațiilor publice alocate parcărilor şi transformarea acestora în surse de venit.

Premiată la Smart City Industry Awards 2018, soluţia SM@RT CITY P@RKING, dezvoltată de Industrial Software, este un sistem inteligent pentru managementul complet al parcărilor urbane, care asigură punerea în aplicare a conceptului de mobilitate urbană într-un oraș inteligent. Soluția aduce o abordare nouă pe piaţa din România şi acoperă toate procesele specifice administrării parcărilor, de la inventarierea şi detectarea locurilor de parcare şi implementarea unor politici de preţ, până la automatizarea sistemelor de acces şi rezervări.



Funcţionalităţi inovatoare

Pentru SM@RT CITY P@RKING,
Industrial Software a proiectat o arhitectură IT inovatoare, care exploatează tehnologiile de tip IoT şi formatul de date deschise. Prin conectarea la senzori, dispozitive şi servicii, și prin utilizarea unei tehnologii inovative de detecție a locurilor libere de parcare, bazate pe metode de computer vision, cu camere video staționare, platforma tehnologică și de conectivitate permite multiple extinderi şi integrări cu alte sisteme informatice, existente în cadrul organizației beneficiare, precum și crearea de noi sisteme de servicii electronice.
Utilizatorii SM@RT CITY P@RKING sunt entități care administrează parcările, autorități publice sau companii private. Soluția este scalabilă, putând fi adaptată pentru o parcare de mici dimensiuni (aferentă unui oraș mic sau unui hotel, spital, mall, aeroport etc.) sau pentru o zonă geografică extinsă. SM@RT CITY P@RKING pune la dispoziția adminstratorilor parcărilor instrumente care să le susțină activitățile zilnice și să le permită analiza și eficientizarea acestora pentru optimizarea utilizării resurselor și maximizarea veniturilor. La rândul lor, proprietarii mijloacelor de transport beneficiază de informații și servicii referitoare la posibilitățile de utilizare a parcărilor din zonele de reședință, iar conducătorii auto aflați în trafic sunt îndrumați pentru găsirea rapidă a celui mai apropiat loc de parcare disponibil în zona de destinație.

Beneficii şi valoare adăugată
Valoarea adăugată a soluției SM@RT CITY P@RKING rezidă în complexitatea și multitudinea funcționalităților pe care le oferă utilizatorilor: identificarea unor variante noi de valorificare a parcărilor publice (rezidențiale și temporare); amenajarea unui număr optim de locuri de parcare pentru fiecare zonă – optimizarea locurilor ocupate și a rotației mașinilor; implementarea unor politici de preț adecvate fiecărei zone sau fiecărui interval orar; asistarea șoferului pentru găsirea unui loc de parcare, într-un timp cât mai scurt; reducerea poluării și fluidizarea traficului.
Beneficiile imediate ale implementării unei astfel de soluții constă în: integrarea într-o singură aplicaţie a întregului sistem de monitorizare, gestiune şi control al unei parcări urbane; alinierea la standardele europene în domeniul mobilității urbane, prin implementarea unei strategii informatizate de management al parcărilor; eficientizarea traficului în zona parcărilor; diminuarea congestiei în aglomeraţiile urbane, prin reducerea substanţială a timpului necesar pentru găsirea unui loc de parcare; creşterea nivelului de confort al cetățenilor.
Pentru mai multe informaţii sau derularea unui demo, contactaţi-ne la:
SmartCityParking@indsoft.ro.

SM@RT CITY P@RKING – Sistem inteligent pentru managementul parcărilor urbane
Industrial Software
Iunie 2019
Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020
Competitivi împreună
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite