Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Asigurarea continuitatii operationale

22 Septembrie 2006




* necesitatea asigurarii comunicatiilor externe avand in vedere interdependentele sistemelor financiare la nivel global,


* necesitatea ca planul de continuitate operationala sa fie efectiv si sa fie testat periodic, pentru identificarea modificarilor necesare.


* includerea de catre autoritatile financiare, in cadrul lor de evaluare, a unor verificari privind administrarea continuitatii operationale.


Documentul contine si cateva studii de caz.


Business Continuity Institute a emis in anul 2002 prima metoda cuprinzatoare si coerenta pentru administrarea continuitatii operationale, sub titlul Good Practice Guidelines (GPG). In iunie 2005, a fost publicata o versiune revizuita a documentului, ce se constituie intr-un cadru de lucru si un ghid de buna practica pentru intregul ciclu de viata al administrarii continuitatii operationale, de la recunoasterea initiala a necesitatii de dezvoltare a programului la intretinerea continua a capabilitatilor dezvoltate. Documentul a jucat un rol important in dezvoltarea PAS 56 - Publicly Available Specification, dezvoltat de British Standards Institution (BSI).


PAS 56 – Publicly Available Specification este un cadru generic de management al continuitatii operationale, un ghid ce stabileste principiile, terminologia si procesul de administrare a continuitatii operationale. Documentul acopera toate activitatile si livrabilele aplicabile, furnizeaza cele mai bune practici in domeniu si este aplicabil tuturor organizatiilor, indiferent de marime sau domeniu.


Exista o legatura stransa intre GPG si PAS 56 pe masura ce ele se dezvolta si odata cu aparitia unui standard britanic si international, sub coordonarea British Standards Institution. Se intentioneaza ca PAS 56 sa defineasca cerintele pentru programele de administrare a continuitatii operationale, iar GPG sa furnizeze detalii despre modul de abordare a diverselor procese.


Este in curs de elaborare de catre British Standards Institution un standard pentru aceasta disciplina, dezvoltat de practicieni din comunitatea globala, pentru a furniza un sistem bazat pe buna practica pentru administrarea continuitatii operationale in industrie si comert.


Standardul va avea doua parti:


* Partea I: BS 25999-1:2006 Code of practice for business continuity management



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite