Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Expozitia Space Adventure, la Bucuresti pana in octombrie

25 Iulie 2019Expozitie itineranta a United States Space & Rocket Center, Space Adventure este deschisa la Bucuresti in perioada iulie octombrie, la Romexpo. Istoria cuceririi spațiului încă de la începuturi până la realizările din ultima jumătate de secol va fi prezentată pe o suprafață de peste 2.000 mp. Peste 100 de exponate unice vor vorbi despre istoria omului în cucerirea spațiului. Printre acestea se numără stații spațiale, particule originale din spațiul cosmic și alte planete, bucăți și modele de sateliți, costume și accesorii pentru astronauți, particule de meteoriți, precum și piatra lunară și opera doctorului Wernher Von Braun, ce provine direct din arhivele U.S. Space and Rocket Center.În timp ce Neil Armstrong pășea pe lună și întreaga omenire era fermecată, președintele american discuta cu el prin radio – "Pentru un moment memorabil, întreaga omenire este cu adevărat unită.",
Această replică s-a dovedit foarte aproape de adevăr, pentru că Apollo a fost cu adevărat o experiență unificatoare pentru comunitatea globală – oamenii au urmărit la unison acest eveniment unic în istorie, produsul unui avans nemaiîntâlnit în domeniul tehnologiei. Acest “mic” pas al lui Armstrong a fost posibil datorită eforturilor de cercetare în zona explorării spațiului. Expoziția Space Adventure dedicată acestui domeniu atât de fascinant arată publicului tehnologia și dispozitivele utilizate în cadrul unei aventuri în spațiu. Alături de povești impresionate despre realizările omului, expoziția prezintă și colecții extraordinare de instrumente și artefacte, dar și nava care a transformat visele în realitate. „Bazându-se pe o colecție însemnată de obiecte legate de explorarea spațiului, expoziția explică procesele tehnologice care au stat la baza acestor realizări și aduce în lumina reflectoarelor poveștile oamenilor care au făcut totul posibil. Imediata apropiere a acestor artefacte va oferi o experiență bogată și autentică, va aduce palpitanta realitate a explorării spațiului în viețile noastre cotidiene”, afirmă organizatorii expoziției.


Expoziția va oferi oricărui vizitator, indiferent de vârstă, șansa unică de a face o călătorie virtuală în spațiu. Șase simulatoare vor putea fi testate pentru experiența absolut memorabilă a unui zbor în spațiu. Mai multe detalii despre Expoziția Space Adventure sunt disponibile online, pe www.expozitiespatiala.ro și pe pagina de Facebook. Edițiile internaționale ale expozițiilor organizate de către US Space and Rocket Center în întreaga lume au reunit peste 2,5 milioane de vizitatori în Africa de Sud, Danemarca, Italia, Azerbaidjan, Israel, Cehia, Belgia, Polonia și Statele Unite ale Americii.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite