Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Amadeus prezintă noul API cu capabilităţi NDC

30 Iulie 2019



Amadeus Travel API[i] oferă companiilor aeriene posibilitatea de a se diferenţia mai bine prin oferta pe care o propun, si in acelasi timp le ofera agenţiilor de turism accesul la un conţinut variat şi funcţionalităţi extinse.

Printre primele companii care au adoptat soluţia se numără AERTiCKET, American Express Global Business Travel, BCD Travel, House of Travel şi grupul integrat de turism TUI.

Bucureşti, 29 iulie 2019. Amadeus anunţă lansarea unei noi versiuni îmbunătăţite a soluţiei sale emblematice de Web Services, denumită Amadeus Travel API. Această soluţie bazată pe standardul NDC (New Distribution Capability) va oferi agenţiilor de turism de la nivel mondial acces prin intermediul conectivităţii NDC la conţinut nou şi oferte tarifare provenite de la clienţii noştri companii aeriene.

Travix, unul dintre principalii clienţi ai programului NDC [X] lansat de Amadeus, a proiectat împreună cu Amadeus soluţia şi a început să efectueze rezervări NDC în regim normal de utilizare încă de la finele anului trecut.

Odată cu lansarea la nivel global a soluţiei, o serie de agenţii de turism se numără printre primele organizaţii care o vor adopta, iar acest lucru le oferă acces la conţinutul oferit de principalii clienţi Amadeus din categoria companiilor aeriene prin intermediul conectivităţii NDC. Din lista acestor importanţi jucători din industrie fac parte AERTiCKET, American Express Global Business Travel, BCD Travel, House of Travel şi grupul integrat de turism TUI.

Anunţul reflectă angajamentul companiei Amadeus de a susţine adoptarea pe scară largă a standardului NDC prin programul NDC [X] şi va ajuta companiile aeriene şi agenţiile de turism să ofere clienţilor lor experienţe de călătorie personalizate şi diferenţiate.

Amadeus Travel API, un API care se integrează cu sistemele existente ale agenţiilor de voiaj şi le permite să îşi construiască propriile aplicaţii personalizate de rezervare a călătoriilor, va fi lansat în mod gradual la nivel global. Soluţia va oferi o mai mare funcţionalitate agenţiilor de turism cliente ale Amadeus prin:

- Accesul la un nou conţinut şi la tarifele companiilor aeriene prin intermediul conectivităţii NDC, alături de conţinutul pus la dispoziţie prin intermediul tehnologiilor tradiţionale, cum ar fi EDIFACT şi alte API-uri. NDC este parte integrantă a Amadeus Travel Platform - o platformă care reuneşte din mai multe surse într-un singur loc tot conţinutul legat de călătorie, permiţând agenţiilor de turism să caute cu uşurinţă oferte.

- Flux de lucru simplificat de căutare, comandă şi plată, asigurând o experienţă mai bună pentru călători.

- Vânzarea încrucişată a serviciilor auxiliare şi up-selling-ul tarifelor de marcă.

- Funcţionalităţi de modificare şi anulare pentru includerea opţiunilor de returnarea sumelor, eliberarea locurilor sau schimbările de rezervări.

- Acceptarea plăţilor atât cu cardul de credit, cât şi a celor în numerar, cu reconcilierea integrată cu tehnologiile de mid office şi back office, asigurând că rezervările NDC sunt pe deplin integrate în procesele agenţiilor.

- Mod optimizat de lucru pe mai multe interfeţe, astfel încât clienţii să aibă flexibilitatea de a începe o rezervare pe un dispozitiv mobil şi să poată alege să încheie rezervarea pe un desktop sau invers.

Rudy Daniello, Vicepreşedinte Executiv, Customer Operations, Travel Channels, Amadeus a declarat: ”Pe parcursul ultimului an am lucrat din greu alături de partenerii NDC [X] pentru a dezvolta soluţii scalabile şi uşor de utilizat, care să ofere agenţiilor accesul la conţinutul furnizat prin conectivitatea NDC. Acest lucru a devenit acum realitate. Odată cu tehnologia existentă, aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce conţinut nou şi interesant vor furniza companiile aeriene pentru a asigura adoptarea la nivel global a NDC. Suntem mândri că suntem deschizători de drumuri în acest domeniu, colaborând cu principalii jucători din industria de turism şi implementând soluţii cu adevărat inovatoare pentru toţi clienţii noştri”.

John Mangelaars, CEO al Travix, a declarat: ”Efortul depus alături de Amadeus pentru a dezvolta, a pilota şi a lansa soluţia sa de servicii Web bazată pe standardul NDC a fost o experienţă plină de satisfacţii. Prin intermediul acestei soluţii, rezervările NDC primesc un impuls important şi deja culegem beneficiile şi oferim clienţilor noştri oferte diferite şi mai personalizate. Avem o deosebită plăcere să oferim celor de la Amadeus suportul nostru, deoarece astăzi lansează la nivel global soluţia pentru clienţii lor din categoria agenţiilor de turism.”

Amadeus a anunţat recent etape adiţionale pentru NDC [X] şi parteneriate cu o serie de lideri din industrie, printre care se numără Qantas, Finnair, Flight Centre şi Travix. Acest anunţ marchează demararea fazei globale de implementare a soluţiilor sale bazate pe tehnologia NDC pentru clienţii din categoria agenţiilor de turism. În lunile următoare, Amadeus va lansa, de asemenea, Amadeus Selling Platform Connect, versiunea NDC a soluţiei sale bazate pe cloud destinate agenţiilor de turism.



[i] Application Programming Interface (API) este un set de rutine, protocoale și instrumente care permit dezvoltarea software-ului și integrarea dintre diverse aplicații. În cazul în speță, API-urile integrează componente din sistemul GDS (Global Distribution System) Amadeus cu aplicații dezvoltate de terți.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite