Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Interviu cu ESFERA!

22 Septembrie 2006



ESFERA? Va suna cumva cunoscut? Ioana_Moldovan(Nu, nu este numele meu!) Intr-adevar, pentru cititorii revistei Market Watch aceasta nu este prima intalnire cu acest nume. Si ca sa nu fiu misterioasa va dau si detalii: articolul “Esfera! E afacere! E la moda!” din numarul 87 iulie-august al acestei publicatii.


De ce ne-am hotarat sa revenim cu acest subiect? Pentru ca am considerat ca sunt cateva aspecte ce trebuie tratate mai in detaliu. Si ce metoda mai buna decat sa ne imaginam un interviu, un dialog intre mine si Dvs., cei pentru care aceasta solutie poate aduce o semnificativa valoare adaugata activitatii desfasurate.


Pregatiti-va! Incepem!
Ioana Moldovan


Intrebarea Dvs.: De ce tocmai acum?


Raspunsul meu: Deoarece cu totii stim ca apropiata aderare a Romaniei la Uniunea Europeana nu ne aduce numai bucurii si satisfactii, ci si nenumarate griji, constrangeri, reguli peste reguli, mormane de reglementari si zeci si sute de conditii ce trebuie indeplinite pentru a activa pe piata europeana. Din aceasta cauza, orice companie, chiar si a Dvs., pentru a se putea mentine competitiva, trebuie sa-si dovedeasca talentul, caci chiar este vorba de talent, in utilizarea propriilor resurse. Iar cand vorbim de resurse in zilele noastre, nu putem sa nu constientizam faptul ca informatia este una dintre cele mai importante, caci informatia, stim cu totii, este PUTERE. Un alt aspect deloc de neglijat este calitatea si in acest caz ne izbim de alinierea la standardele de calitate europene. Devine obligatoriu pentru orice companie sa dezvolte si sa adopte un sistem de management al calitatii. Sa nu uitam nici rezilienta, capacitatea firmei de a face fata unor situatii de criza fara a disparea din lumea afacerilor. Si nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam nevoia de a atinge o cultura organizationala corespunzatoare unui nou mediu de afaceri.
schema-BIS
Intrebarea Dvs.: Cum ma poate ajuta Esfera?


Raspunsul meu: La o asemenea intrebare directa, nu pot sa va raspund decat scurt si la obiect. Despre ce am pomenit? Despre informatie: Esfera este o solutie colaborativa, asigurand colectivelor din cadrul unei organizatii, un mediu de lucru care faciliteaza comunicarea, controlul fluxului de activitati, schimbul de informatii si acces controlat (functie de rolul fiecaruia) la intreaga informatie generata pe parcursul activitatii. Produsul este conceput pentru a sprijini organizarea intreprinderilor si pentru a acumula si oglindi intreaga informatie generata pe parcursul derularii proceselor de afaceri ale acesteia. Despre managementul calitatii: Esfera acopera atat managementul documentatiei de calitate, cat si crearea si gestiunea inregistrarilor de calitate, Fiind o solutie verificata in practica, Esfera ofera posibilitatea implementarii rapide si cu costuri minime a unui sistem de management al calitatii conform standardului ISO9001:2000. Este o solutie ideala pentru o IMM in pragul aderarii la UE, care nu a abordat suficient acest subiect. Despre continuitate operationala si recuperare din dezastru: Esfera ofera suport nu numai pentru monitorizarea activitatilor de zi cu zi, desfasurate in cadrul unor procese cum ar fi procesele legate de managementul relatiilor cu clientii sau procesele de managementul calitatii, ci si pentru monitorizarea activitatilor desfasurate in cadrul unor situatii planificate sau situatii de exceptie (situatii de criza), continand un plan generic de continuitate operationala si recuperare din dezastru. Este solutia perfecta pentru administratia locala atat pentru gestionarea proceselor si resurselor curente, cat si pentru momentele cand sunt puse fata in fata cu un dezastru (inundatii, cutremure si alte crize, nu numai calamitati naturale). Despre cultura organizationala: Esfera ofera suport nu numai pentru asigurarea tuturor fluxurilor informationale corespunzatoare proceselor care se desfasoara in cadrul unei organizatii, dar si pentru diseminarea celor mai bune practici in organizatie si pentru a instrui personalul organizatiei in implementarea lor.


Intrebarea Dvs.: Cui se adreseaza acest produs Esfera?


Raspunsul meu: Esfera este solutia perfecta pentru managementul unei companii sau unui departament dintr-o companie care doreste un control mai bun al proceselor care se deruleaza in companie, o unealta pentru monitorizarea in timp real a fluxului de activitati, pentru trasabilitatea activitatilor realizate si pentru analizele necesare optimizarii costurilor. Pentru orice companie care doreste implementarea eficienta si eficace a unui sistem de management al calitatii, pentru a se conforma reglementarilor europene. Pentru orice companie sau institutie (si aici vorbim si de primarii, administratii financiare, ministere) care doreste asigurarea continuitatii in activitatea desfasurata si necesita a avea la indemana un plan de gestionare a situatiilor de criza. Pentru orice companie ce necesita suport pentru activitatile de colectare, organizare, clasificare si regasire a informatiilor, creand un avantaj competitiv deosebit managementului organizatiei.


Intrebarea Dvs.: Care este parerea Dvs. personala despre acest produs?


Raspunsul meu: Nu este o intrebare pe care cred ca mi-ati fi pus-o, dar, ca utilizator zilnic al acestei solutii, m-am simtit obligata sa imi spun parerea. Esfera este produsul care ma ajuta sa colaborez cu colegii, imi asigura acces la tot necesarul de informatie, ma ajuta sa ma organizez mai bine, imi inlesneste invatarea anumitor lucruri noi din experienta si cunostintele celorlalti, ma impinge sa imi spun punctul de vedere, care imi tine loc de memorie cand uit ceva. Intr-un cuvant cum s-ar spune, Esfera este produsul fara de care nu stiu ce m-as face!



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite