Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Apppbroker lansează prima soluție inteligentă de business dezvoltată folosind platforma APPSFLOW

31 Iulie 2019



Appsflow este un sistem SaaS generator de aplicații configurabile a proceselor de business ce accelerează inițiativele de lucru inteligent în organizații, dezvoltat cu ajutorul unui proiect cu finanțare nerambursabilă. Obiectivul principal este valorificarea puterii Platformelor Cloud pentru a livra capabilități tehnologice sofisticate la un nivel de preț mic, atât din punct de vedere al costului tehnologiei, cât și din punct de vedere al cheltuielilor generale de funcționare, totul menit să evolueze într-un nou serviciu SaaS (software ca serviciu) extrem de robust și scalabil. Platforma ajută la transformarea digitală în cadrul organizațiilor prin adoptarea tehnologiilor informaționale de ultimă oră și prin eliminarea blocajelor obișnuite din IT și a constrângerilor de cost tradiționale.

Noutatea proiectului constă în posibilitatea de automatizare a proceselor de business, managementul forței de muncă mobile, integrarea cu mecanisme de autentificare a utilizatorilor bazate pe standarde cloud și capacitatea de a oferi acces securizat oricând, oriunde și pentru oricine, prin intermediul unei soluții autentificate în cloud. Platforma a fost construită având la bază conceptul „Smarter Worker powered by Appsflow“, care este o inițiativă dezvoltată de Appsbroker, ce reunește instrumente cheie software pentru a permite organizațiilor transformarea propriei forțe de muncă prin folosirea de tehnologii cloud și o mobilitate crescută.

Schimbarea paradigmei pentru datele FinTech
Prima soluție inteligentă generată de platforma Appsflow este Appsflow Market Data – o soluție menită să ajute sectorul financiar ca urmare a directivei UE MIFID II lansată în Ianuarie 2018, care vine ca urmare a crizei financiare din 2008 - generate în parte de faptul că tranzacțiile financiare efectuate nu erau transparente. Directiva obligă participanții din piața financiară să publice informații despre tranzacții imediat după ce acestea au avut loc, prin intermediul unor entități reglementate, numite A.P.A. Soluția noastră are scopul de a aduce o schimbare a paradigmei pentru datele din piața financiară, prin facilitarea accesului la tipul de date folosite în industrie și transparența tranzacțiilor.
Factorul diferențiator, inovarea constă în faptul că soluțiile existente pe piață, de la jucători mari financiari, sunt foarte costisitoare în ceea ce privește accesul, cât și pe parte de adoptare, fiind necesare conexiuni fizice dedicate, cât și terminale hardware pentru fiecare utilizator din companiile participante la piața financiară. Appsflow Market Data introduce un nou model pentru livrarea informațiilor financiare, care oferă participanților la piața financiară o performanță crescută și o flexibilitate mai mare, totul la costuri reduse, eliminând constrângerile hardware.
Appsflow Market Data reinventează modul în care infrastructura informațiilor financiare este construită, cât și modul de distribuire a datelor, folosind o arhitectură deschisă. Acest model reduce în mod semnificativ costurile, sporind în același timp accesul către datele din piața financiară. Produsul reprezintă o schimbare de paradigmă în modul în care datele financiare sunt culese, normalizate, livrate și consumate de bănci/firme de investiții.

Arhitectură scalabilă, deschisă și integrată
Produsul este construit pe un set standardizat de componente folosind o arhitectură pe bază de containere. Dezvoltarea bazată pe containere reprezintă un mod uniform de a construi, testa și a lansa aplicații în producție pe medii de dezvoltate multiple, de la mașina locală a dezvoltatorilor, la data centere sau soluții în Cloud. Folosind Kubernetes ca soluție de orchestrare a acestor containere am obținut un mod de dezvoltare a aplicației care ne permite:
• Administrare scăzută - containerele necesită mai puține resurse de sistem decât sistemele tradiționale sau mașinile virtuale hardware deoarece nu includ imaginile sistemelor de operare.
• Consistența serviciilor operaționale - echipele operaționale se pot baza pe faptul că aplicațiile dezvoltate în containere vor rula la fel, indiferent de mediul de rulare.
• Eficiența ridicată - aplicațiile sunt lansate, actualizate și scalate mult mai rapid.
Setul inițial de date în Appsflow Market Data este focusat pe agregarea feed-urilor de la A.P.A. Construit pe baza unul set standardizat de componente Cloud și conectat la instituțiile A.P.A. cheie din piață, produsul oferă o soluție integrată care elimină nevoia de conexiuni și servicii multiple. Folosind un mecanism flexibil care poate să acomodeze ușor noi surse de date, produsul furnizează informațiile esențiale de care instituțiile financiare au nevoie în 2 moduri: streaming în timp real sau date istorice. Acesta este doar punctul de pornire, noi surse de date pot fi adăugate constant, pentru a oferi clienților o perspectivă cât mai bună a pieței. Aceste informații sunt livrate prin intermediul unui API RESTful și a unei interfețe utilizator performantă și intuitivă. Ținând cont de faptul că în industria financiară, procesarea volumelor mari de date și latența scăzută sunt două elemente cheie, partea de cercetare și proiectare a soluției SaaS s-a axat pe identificarea soluției de stocare care să acopere aceste cerințe. Comparând opțiunile existente pe piață, soluția Bigtable a fost selectată ca fiind cea mai potrivită pentru nevoile produsului, oferind:
• Scalabilitate ridicată: direct proporțional cu numărul de mașini previzionate în cluster.
• Administrare simplificată: update-urile sunt transparente și menține durabilitatea datelor la nivel înalt în mod automat.
• Configurarea infrastructurii fără downtime - creșterea numărului de mașini din cluster pentru o anumită perioadă de timp pentru a face față unui trafic crescut și apoi reducerea cluster-ului.

Bigtable este ideal în stocarea și interogarea volumelor mari de date, oferind un debit de transfer și scalabilitate foarte ridicate pentru date nestructurate de tip cheie/valoare. Cloud Bigtable stochează datele în tabele scalabile, fiecare tabelă reprezentând un dicționar cheie/valoare sortat. O tabelă este compusă din rânduri, fiecare rând/înregistrare reprezentând o singură entitate, și coloane care conțin valorile pentru fiecare rând. Fiecare rând este indexat cu o singură cheie, iar coloanele care sunt relaționate între ele sunt de obicei grupate în aceeași familie de coloane.

Tehnologii folosite
Platforma a fost dezvoltată folosind tehnologii 100% cloud: Kubernetes, Bigtable, Big Query, Cloud Storage, PubSub și Compute Engine. Tehnologii Front-End, ca HTML5 și CSS3, Javascript și React, iar tehnologii Back-End: containere Java și Scala pe platformele PaaS și IaaS. Baze de date relaționale și noSQL pentru persistența diferitelor tipuri de date din sistem.
Cozi de sarcini (task queues) pentru managementul asincron al fluxurilor de lucru, care permite răspunsuri rapide ale fluxului de lucru și abilitatea de a folosi scalabilitatea crescută a sistemului cloud și eficientizarea costurilor. În contrast cu concepte de design tradițional, cozile de sarcini permit fluxului de lucru să lucreze cu încărcare foarte crescută și să permită crearea de fluxuri la un nivel foarte crescut de performanță permis de infrastructura cloud. Arhitecturile clasice pur și simplu nu ar suporta flexibilitatea aceasta extrem de crescută împreună cu o amprentă de folosire minimă și un model de cost bazat pe utilizare limitată.
Big Data - soluția folosită permite interogări de tip SQL, precum și folosirea de unelte de vizualizare precum Tableau, Qlikview și BIME. De asemenea, se folosesc și sisteme pentru logarea și auditarea tuturor evenimentelor aplicației Appsflow, pentru a acoperi cerințele de securitate și management tipice în Enterprise.
Tehnologii mobile - concentrarea pe aplicații web implementate cu un design responsiv, astfel încât sa fie compatibile pe orice dispozitiv.



Transformarea digitală
, logica de business, fără cunoștințe tehnice

Appsflow este o soluție SaaS care permite experților pe acest produs, instruiți, să construiască rapid aplicații web de nivel Enterprise cu un focus pe procese de afaceri. Soluția SaaS cu instrumentele Appsflow permite experților pe produs să configureze și să implementeze aplicații web într-o zecime din timpul unei dezvoltări de aplicații în mod tradițional. O inovație cheie este aceea că funcționalitatea de bază creată ca parte a platformei este dezvoltată și expusă într-un mod în care funcționalitatea poate fi ușor configurată de personal din interiorul organizației țintă, care nu deține competențe ample de programare, cum ar fi analiștii de afaceri. Appsflow este capabil să simplifice dezvoltarea de aplicații web de nivel Enterprise cu ajutorul unui DSL flexibil (Domain Specific Language) care permite crearea mai multor caracteristici de către specialiștii în configurare ce au cunoștințe despre afacere și nu de către dezvoltatori software cum se întâmplă în mod tradițional. Ca și exemplu, limbajul DSL creat este ca un puzzle de module de configurare care pot fi folosite pentru a crea o aplicație complet funcțională pe platforma Appsflow. Rezultatul este o îmbunătățire semnificativa în ceea ce privește flexibilitatea sistemelor, crearea rapidă și simplitatea în a face modificări fără a fi nevoie de proiecte suplimentare costisitoare/etape lungi de dezvoltare software. Specialiștii pe produsul Appsflow și firmele partenere de colaborare pot fi antrenate pentru a deveni experți în DSL-ul platformei, astfel încât acestea să poată satisface mai multe solicitări de business. În prezent, există pe piață oferte limitate pentru aplicații configurabile de procese de business pentru automatizarea fluxului de lucru, găzduite în Cloud, și toate într-un singur pachet oferit ca serviciu SaaS. Mai mult, costul scăzut va sprijini modernizarea aplicațiilor tradiționale și va sprijini inițiativele de transformare digitală într-o gamă largă de organizații pentru care până acum costul transformării ar fi fost prohibitiv.
Appsbroker este o companie înființată în România în anul 2014, acreditată ISO 9001 și ISO 27001, care dezvolă aplicații inovatoare și livrează servicii cloud pentru diferite sectoare de activitate, precum retail, automotive și financiar. Echipele de proiect care au cercetat și dezvoltat platforma Appsflow sunt constituite din profesioniști în inginerie software, programatori, proiectanți, testeri și manageri cu peste 5 ani de experiență în domeniul IT&C. Mulțumiri echipelor de cercetare și de dezvoltare pentru rezultatele excelente.
Titlul proiectului: APPSFLOW – Dezvoltarea SAAS a sistemului de aplicații configurabile de procese de business ce accelerează inițiativele de lucru inteligent în organizații. Finanțat prin Programul Operațional Competitivitate, 2014-2020, Axa Prioritară 2 "Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă", Obiectiv specific 2.2. „Creșterea contribuției sectorului TIC pentru competitivitatea economică”, Acțiunea 2.2.1, „Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”, Prioritate de investiții 2b. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.



Tags: SaaS, IT

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite