Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Aveti un plan de afacere? Finansbank il poate sustine

22 Septembrie 2006



In etapa curenta de dezvoltare economica, IMM-urile romanesti sunt inevitabil mai mici decat IMM-urile din Uniunea Europeana. Daca insa cifrele de afaceri sunt mai mici, oportunitatile si, implicit, planurile de dezvoltare sunt mai numeroase. Principalul factor de incetinire a dezvoltarii sectorului IMM este lipsa de finantare. Mai bine spus, era, deoarece dezvoltarea unor astfel de instrumente se afla in strategia a tot mai multor banci. Finansbank este una dintre institutiile financiare care s-a remarcat din acest punct de vedere afirmand constant ca doreste sa se impuna pe piata ca banca IMM-urilor romanesti. Strategia a depasit nivelul declarativ, iar banca a lansat un portofoliu complex de produse dedicate acestui sector. Am dezbatut relatia dintre banci si IMM-uri precum si oferta Finansbank alaturi de domnul Tamer Ozatakul, presedinte Finansbank Romania.


Tamer_OzatakulCe loc ocupa finantarea sectorului IMM in strategia Finansbank?


Finantarea IMM-urilor reprezinta una din componentele principale ale strategiei de dezvoltare si consolidare a pozitiei FINANSBANK pe piata bancara romaneasca. Misiunea bancii pentru segmentul IMM-urilor este de a deveni sursa primara de finantare, informare si consultanta a acestui segment.


Care considerati ca sunt cerintele specifice ale unui IMM privind produsele financiare oferite de banci?
Tamer Ozatakul


Clientii IMM au in general nevoie de produse financiare care sa ii ajute in gestionarea financiara a activitatii si in realizarea de investitii pentru cresterea activitatilor desfasurate. Pe langa produsele de creditare traditionale, FINANSBANK (Romania) a lansat o serie de noi produse si pachete dedicate IMM-urilor: PromptFinans, SuportFinans (credite pentru finantarea activitatii curente), MedicalFinans (pachet de produse pentru cabinete si clinici medicale), TransportFinans (credite pentru achizitia de vehicule comerciale si autoturisme), CardFinans IMM (linie de credit pe card) si InvestFinans (credit de investitii).


Care sunt caracteristicile produselor recent lansate de Finansbank special pentru sectorul IMM?


PromptFinans este un produs de creditare de tipul‚ „descoperire de cont“, destinat acoperirii oricaror nevoi curente. Pe langa aprobarea foarte rapida a acestui credit, pe baza unui numar minim de documente, noul produs PromptFinans prezinta marele avantaj ca poate fi acordat fara constituirea unor garantii materiale. Limita maxima de finantare este de 15,000 EUR, pe o perioada de cel mult 12 luni.


SuportFinans este destinat finantarii stocurilor si creantelor comerciale si acoperirii altor cheltuieli pe termen scurt. Produsul ofera posibilitatea aprobarii rapide, pe baza unui numar minim de documente, a unei limite de credit de maximum 125,000 EUR, pe o perioada de cel mult 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Clientii care opteaza pentru produsul SuportFinans pot beneficia suplimentar si de un credit PromptFinans.


MedicalFinans este primul pachet de credite dedicat clientilor de nisa, asa cum sunt cabinetele si clinicile medicale. Valoarea creditelor se poate incadra intre 1.000 si maxim 200.000 EUR. Prin creditele de investitii MedicalFinans, cabinetele medicale pot obtine finantarea de pana la 100% a investitiilor in echipamente medicale, imobile, autoturisme si vehicule comerciale noi, precum si renovarea cabinetelor unde sunt oferite serviciile medicale. Perioada de rambursare este de pana la 10 ani cu perioada de gratie de pana la 3 luni. Creditul pentru nevoi curente MedicalFinans este destinat gestionarii platilor curente si permite multiple utilizari in decursul unei perioade extinse pana la 18 luni de la data aprobarii.


TransportFinans este un credit de investitii destinat achizitionarii de autovehicule si vehicule comerciale noi. TransportFinans se poate incadra intre 5.000 si maxim 250.000 EUR pentru vehicule comerciale si intre 5.000 si 70.000 EUR pentru autovehicule. Maturitatea creditului poate varia intre 6 luni si 84 luni, existand si optiunea acordarii unei perioade de gratie de pana la 6 luni. Prin intermediul TransportFinans se pot achizitiona vehicule comerciale sub 3.5 t, intre 3.5 si 6 t, intre 6 si 18 t si peste 18 t, precum si vehicule de transport persoane.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Mihaela ALEXANDROIU
Condoleante familiei si celor de la Credit Europe Bank. Locul gol, pe care il lasa in urma acest domn, acest mare caracter, in sufletele celor care l-au cunoscut, va fi de neumplut. A fost un om extraordinar, un gentleman al bancherilor si un maestru al codurilor in afaceri, de o toleranta si bunatate extraordinara.Nu cunostea sensul cuvantului NU. Felul simplu si firesc pe care il aborda in orice situatie, maniera in care ii impaca pe toti, puterea de munca sunt exemple desavarsite pentru noi toti. Sunt fericita ca am cunoscut o asemea persoana si sunt indurerata ca nu mai este printre noi.
27 Aprilie 2009, 10:32:52