Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Alfa Software lansează ASiS BI, platforma de Business Intelligence pentru companii

18 Septembrie 2019



București, 17 septembrie 2019 - Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune pe piața din Transilvania, anunță lansarea platformei de Business Intelligence, ASiS BI. Investiția companiei în dezvoltarea platformei de business este, pînă în prezent, de peste 100.000 de euro.

Soluția ASiS BI este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie prin eficientizarea proceselor decizionale și generarea de insight-uri utile pentru performanță.Business Intelligence (BI) este o platformă smart de grafice interactive, instrumente de analiză a datelor și rapoarte intuitive concepute pentru colectarea informațiilor, analiza activității și gestionarea datelor aferente operațiunilor de afaceri în timp real.


Suntem o echipa de programatori care inovează constant pentru a construi pentru clienții noștri instrumente eficiente pentru a face performanță în business. La nivelinternațional, o mare parte din investițiile în procese de business, în perioada următoare, vor fi bazate pe AI, automatizare și analytics, ceea ce va conferi suportul necesar pentru creșterea și scalarea activității unei companii în timp real. ASiS BI este o platformă construită pentru a oferi managerilor o imagine detaliată și clară asupra business-ului lor. Peste 20 de ani de experiență în domeniu, plus tehnologia brevetată de Microsoft sunt integrate în ASiS BI, pentru diferite verticale de business și procese esențiale, fie că vorbim de vânzări, de cash-flow sau indicatori de producție”, a declaratCristian Pavel, Director General Alfa Software.

Prin prezentarea datelor într-un format ușor de înțeles, tehnologia Business Intelligence este intuitivă, ușor de implementat și cu un impact direct și benefic asupra strategiei de vânzări, a managementului financiar, a managementului de stoc și inventar, fidelizarea clienților și câștigarea de noi clienți prin accesul rapid la date, și eficientizarea proceselor de zi cu zi. În plus, BI oferă informații relevante despre indicatorii de business, fiind astfel un instrument critic pentru a asigura competitivitatea și rentabilitatea.

Tehnologia Business Intelligence este în continuă dezvoltare, suntem la început de drum, într-o perioadă economică în care succesul constă în capacitatea de a lua decizii eficiente şi într-un timp mult mai scurt decât competiția. Noi ne gândim deja la pașii următorii care se îndreaptă, cel mai probabil, spre Artificial Business Intelligence, a completatCristian Pavel, Director General Alfa Software.

Alfa Software este producătorul sistemului integrat ASiS (Alfa Software Integrated System), bazat pe un concept propriu, care functioneaza 100% online, de pe orice dispozitiv mobil (laptop, tableta, telefon cu IOS sau Android). Soluția ASiS ERP este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie, prin standardizarea proceselor decizionale sau de producție.

Beneficiile tehnologiei Business Intelligence pentru companii
Business Intelligence (BI) este o platformă smart de grafice interactive, instrumente de analiză a datelor și rapoarte intuitive concepute pentru colectarea informațiilor, analiza activității și gestionarea datelor aferente operațiunilor de afaceri în timp real.

Prin prezentarea datelor într-un format ușor de înțeles, tehnologia Business Intelligence este intuitivă, ușor de implementat și cu un impact direct și benefic asupra strategiei de vânzări, a managementului financiar, a managementului de stoc și inventar, fidelizarea clienților și câștigarea de noi clienți prin accesul rapid la date, și eficientizarea proceselor de zi cu zi. În același timp, oferă informații relevante despre indicatorii de performanță, fiind astfel un instrument critic pentru a asigura competitivitatea și rentabilitatea.

Să discutăm despre cele mai relevante 4 beneficii funcționale ale tehnologiei Business Intelligence.
1. Obținerea de insight valoros pentru activitatea companieiSoftware-ul Business Intelligence analizează și colectează date pentru a livra insight bazat pe acțiuni concrete. Astfel, din platformă, se pot genera rapoarte complexe pe o multitudine de date: cheltuieli, procese operaționale, resurse umane și client service. Rapoartele extrase din platforma pot fi personalizate, pre-formatate sau rapoarte de tip Self-Service BI (create de fiecare factor de decizie din companie). Pe scurt, vorbim despre relevanța informației și intuitivitatea platformei. Un sistem BI de ultimă generație poate prelucra și analiza un volum imens de date, din surse variate, aducând la un click distanță informații consolidate despre articole, parteneri, cash-flow, profit, discounturi, stocuri, pentru a realiza analize comparative și pentru a surprinde în dinamică rezultatele verificate.
2. Avantajul vizualizării grafice
Cel mai important beneficiu pentru companiile inteligente este funcția de graphic visualisation, care permite business-urilor să își monitorizeze productivitatea. Astfel, ASiS BI constituie una dintre cele mai rapide și mai simple modalități de analiză a datelor companiei.
Rapoartele operaționale pot fi dificil de interpretat, reducând astfel capacitatea companiei de a recunoaște și acționa conform indicatorilor relevanți. Astfel, prin sistemul ASiS BI utilizatorii au posibilitatea de a genera date grafice, care permit crearea de materiale intuitive (diagrame, grafice, video-uri, animații, infografice), ușor de înțeles și de interpretat, care pot fi așezate într-un dashboard pentru o viziune de ansamblu.
3. Data mining sau crearea de pattern-uri
Data mining este un termen care ajută la identificarea unui model de afaceri suplimentar bazat pe informațiile despre clienți, care ar putea să completeze sau să deschidă o nouă piață. BI furnizează instrumente analitice care pot măsura activitatea și identifica pattern-uri și tendințe în comportamente, oferind o perspectivă detaliată asupra proceselor de business ale unei companii. Practic, în crearea de șabloane se parcurg 5 pași: colectare, depozitare și stocare, organizare, analiză și prezentare a informațiilor.
4. Managementul performanței sau integrarea cu sistemele ERP
Succesul unei companii sau al unui proiect specific constă de cele mai multe ori într-un procesul decizional eficient. Platforma BI poate de asemenea urmări, gestiona și implementa obiectivele de performanță. Pentru că sistemele ERP sunt cele care centralizează informațiile dintr-o companie, în cadrul lor se regăsește de obicei o componentă de Business Intelligence care permite accesul într-un mod inteligent și simplificat la datele din sistem. Fie că vorbim de rapoarte, indicatori grafici sau dashboard-uri interactive, componentele de Business Intelligence din cadrul unui ERP formează un Tablou de Bord complet care poate prelucra și analiza un volum mare de date.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite