Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Aplicatia Hospital Manager dezvoltata de Info World, in finala E-Health Awards 2004

26 Mai 2004



Cristina RacoceanuSolutia informatica Hospital Manager– extensia ABC Net, dezvoltata si implementata de Compania Info World la Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals“, a ajuns in finala E-Health Awards 2004. Proiectul este de altfel singurul din Romania selectat pentru a fi prezentat in cadrul expozitiei si conferintei ce au avut loc la Cork, in Irlanda, sub inaltul patronaj al Comisiei Europene.


Directorul de marketing si vanzari al Info World, Cristina Racoceanu (foto), ne-a explicat de ce compania pe care o reprezinta s-a bucurat de o asemenea apreciere: «Selectarea Info World in finala concursului E-Health este un semn de recunoastere a calitatii si performantelor aplicatiilor software gandite si create de catre compania Info World pentru unitatile din sistemul sanitar. Hospital Manager – ABC Net, produsul cu care participam in cadrul expozitiei, este un exemplu clar ca tehnologia informationala trebuie si poate sa devina o parte importanta a activitatilor dintr-un spital. As putea adauga ca dezideratul de integrare europeana ne-a determinat sa realizam un program informatic capabil sa acopere toate domeniile de activitate intalnite intr-un spital, iar prezenta noastra si a Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals” la prestigiosul eveniment este o dovada a faptului ca am reusit acest lucru!».


Aplicatia software Hospital Manager, dezvoltata si implementata de Compania Info World, reprezinta o solutie informatica integrata care raspunde intregii activitati dintr-un spital. Acest program informatic acopera absolut toate domeniile de activitate ale unui spital, incepand cu informatiile tuturor bolnavilor prezenti in baza de date a unitatii sanitare (foi de prezentare / internare, transferuri pe sectii, bilete de externare, foi de consult, fise de alimentatie, analize de laborator, diagnostice – inclusiv DRG, medicatie, manevre medicale efectuate, imagistica si explorari functionale, examene radiologice, telediagnostic, costuri pacient, factura/pacient), continuand cu intreaga activitate financiar-contabila, salarizare si, nu in ultimul rand, toate raportarile si statisticile necesare Directiilor de Sanatate Publica, Caselor de Asigurari Sociale de Sanatate, INCDS, precum si ca suport decizional la nivel managerial al unitatii.


Componenta de extensie a solutiei Hospital Manager – ABC Net permite utilizatorilor din exteriorul spitalului, pe baza de parola, in sistem partajat, accesarea dosarului electronic al pacientului. Astfel, pacientii si medicii de familie pot accesa dosarul electronic al pacientului, inregistrat de sistemul Hospital Manager. Totodata, ABC Net reprezinta un sistem decizional pentru utilizatorii Hospital Manager, facilitand comunicarea intre medicii interni ai spitalului si alti medici specialisti din exteriorul spitalului.


Proiectarea modulara a pachetelor de programe permite introducerea datelor specifice, emiterea rapoartelor statistice necesare, precum si listarea notelor de plata aferente serviciilor prestate in departamentele respective si, sintetizat, la nivelul intregii unitati sanitare. Securitatea si confidentialitatea sunt asigurate prin folosirea unor conexiuni securizate si a unui acces pe baza de utilizator, parola si cod de acces. Partea publica din dosarul electronic al pacientilor poate fi exportata din sistem in conformitate cu standardul HL7 (Health Level 7).


Programele software create, dezvoltate si implementate de catre Info World reprezinta rezultatul unei analize minutioase asupra activitatii medicale si a unei indelungi colaborari intre specialistii companiei si personalul implicat in aceasta activitate. Astfel, Hospital Manager, reprezinta un instrument care se caracterizeaza prin utilitate, accesibilitate si performante, toate la cel mai ridicat nivel, raspunzand perfect cerintelor pentru care a fost creat.


Aceasta realizare, rezultat al evaluarii stricte a aplicatiilor prezentate in vederea calificarii la ultima etapa pentru premierea celor mai bune solutii software din Europa din cadrul E-Health Awards 2004, reprezinta atat pentru Compania Info World si Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals“, cat si pentru domeniul medical romanesc si industria de software un pas important catre integrarea cu succes in structurile si tehnologiile Uniunii Europene.


In editia din iunie vom reveni cu informatii suplimentare legate de participarea Info World la E-Health Awards 2004.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
DOINA BARCA
SUNT F. MINDRA DE TINE . IMI PARE RAU CA APROAPE M-AI UITAT . TE PUP MOCOLINA !
29 Iunie 2006, 05:31:55