Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ELKO Romania distribuie televizoarele inteligente Gazer, caracterizate de raportul calitate/preț deosebit de atractiv

02 Octombrie 2019



ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente, soluții IT și electronice de consum, anunță distribuția televizoarelor inteligente Gazer.
Introducerea televizorului pe scară largă a marcat și lansarea ideii de divertisment la domiciliu, care, de-a lungul anilor, a suferit nenumărate modificări în jurul conținutului audio-vizual. Odată cu dezvoltarea accelerată a tehnicii de calcul, cu interconectarea dispozitivelor și cu realizarea accesului facil la informația de orice fel, televizoarele au fost supuse unei presiuni puternice de a evolua, de a oferi mai multe servicii, pentru a satisface cerințele unui public tot mai pretențios. Astfel, a luat naștere mai întâi ideea de smart TV, iar apoi au apărut primele dispozitive de acest gen, conturându-se peisajul unei noi generații de dispozitive multifuncționale axate pe conținut video. La ora actuală, piața televizoarelor inteligente poate fi considerată matură, fiind alcătuită din produse performante, complexe, cu un mod de utilizare intuitiv, interfețe grafice naturale și fluide și o experiență în utilizare desăvârșită. Pentru mulți utilizatori, găsirea modelului potrivit pentru bugetul și cerințele lor rămâne însă o adevărată provocare. De aceea, ELKO Romania a luat decizia de a distribui gama de televizoare inteligente Gazer, recunoscute pentru prețurile avantajoase, fără a face rabat la calitate sau performanță.

Spre deosebire de alți producători, care au adăugat acces la Internet și servicii conexe televizoarelor, Gazer a dezvoltat un întreg portofoliu de astfel de produse plecând de la ideea de conectivitate, de la faptul că sursa de conținut este Internetul, așa cum de altfel consideră 80% dintre participanții la un studiu realizat de TNS în anul 2018. Drept rezultat, nu numai că modelele Gazer asigură o experiență în utilizare mai bună, optimizată pentru accesarea de conținut online, dar o oferă și într-un buget mult redus față de alți producători, la un nivel de calitate foarte bun. Portofoliul actual de smart TV-uri Gazer distribuit de ELKO Romania conține exclusiv echipamente cu panouri IPS de cea mai bună calitate (A+) cu iluminare directă cu LED, ale căror diagonale variază între 32” și 55”. Ele folosesc sistemul de operare Android 7.1, ales nu întâmplător, ci pe baza stabilității superioare asigurate de acesta. Prin urmare, este oferită o interfață mult mai ușor de înțeles și folosit pentru utilizatorii de dispozitive mobile, asigurându-se totodată compatibilitatea cu toate aplicațiile dezvoltate pentru sistemul de operare Android. Iar printre beneficii se mai numără aptitudinile superioare în multi-tasking, realizarea actualizărilor în fundal, fără afectarea activității, comutarea rapidă între aplicații și ergonomia de top. Mai mult decât atât, utilizatorii beneficiază de maximum de flexibilitate, căci pot opta să instaleze aplicații via Google Play, de pe un drive pe interfață USB sau folosind fișiere cu extensia apk descărcate de pe Internet. Totodată, actualizările de firmware sunt furnizate OTA (Over-The-Air), iar telecomanda a fost mult simplificată, pentru maximum de confort.

Evident, un sistem de operare complex necesită și o platformă hardware puternică pe care să ruleze. De aceea, smart TV-urile Gazer sunt echipate cu procesoare quad-core cu arhitectură Cortex A53, soluție grafică Mali-470 MP2 sau PowerVR GE7800, 1 sau 2GB memorie RAM. De asemenea, toate modelele încorporează interfață Bluetooth 4.0, pe care utilizatorii o pot folosi pentru conectarea unor boxe, tastaturi, gamepad-uri, sau chiar pentru suport RCU și transmitere de comenzi vocale. Interfața HDMI 2.0 suportă o lățime de bandă de 18Gbps pentru conținut HDR 4K cu 60Hz și funcție CEC pentru controlul dispozitivelor externe, iar portul USB 3.0 suportă viteze de transfer de 5Gbps. Este asigurat suport pentru standardele digitale DVB-C, DVB-S/S2 și DVB-T/T2, iar decodorul hardware integrat suportă formatele H.265 (HEVC), H.264 (AVC), VP9, VP8, precum și conținut video 4K cu până la 125Mbps și 60FPS. Pe lângă suport pentru aplicații uzuale și servicii de streaming, precum Facebook, Instagram, YouTube, Netflix, Amazon prime sau Hulu, smart TV-urile Gazer le oferă utilizatorilor și posibilitatea de a înregistra emisiunile și serialele preferate, precum și o funcție TimeShift pentru reluarea unor momente transmise în direct.
Televizoarele Gazer sunt disponibile în România prin intermediul partenerilor autorizați ELKO Romania, cu prețuri recomandate care pleacă de la 999 Lei cu TVA inclus.

Despre Gazer Limited
Compania Gazer a fost înființată în anul 2004 in UK, iar în 2009 a început să producă echipamente electronice pentru piața auto, precum camere de bord, camere de parcare, oglinzi cu ecrane integrate, ecrane autonome sau sisteme video și multimedia. Din anul 2014, Gazer produce și dispozitive electronice portabile, iar în 2017 a pătruns pe piața soluțiilor de inteligență artificială, integrând algoritmi bazați pe rețele neurale direct în echipamentele destinate autovehiculelor. Compania are sediul în Londra, iar în prezent comercializează produse în peste 20 țări, astfel că mai mult de un milion de utilizatori folosesc deja produse de calitate britanică, cu tradiție.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite