Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

S-a lansat “Smart Cities of Romania Cluster”, primul cluster din Romania dedicat dezvoltarii si inovarii in domeniul oraselor inteligente.

24 Octombrie 2019





Cu ocazia celei de a cincea editie a expo-conferintei nationale SMART CITIES OF ROMANIA, organizatorii evenimentului au anuntat lansarea “Smart Cities of Romania Cluster”, cluster national al carui pricipala misiune este de a facilita colaborarea dintre administratia publica si centrala, institutele CDI, mediul academic si cel privat si organismele de finantare in scopul dezvoltarii oraselor inteligente din Romania.

Rolul Clusterului SCoR este de a crea un cadru propice de inovare pentru solutiile de dezvoltare sustenabila a oraselor si comunitatilor inteligente. Nu putem vorbi de Smart City fara a lua in calcul dezvoltarea sustenabila si standardizarea, care reprezinta elemente fundamentale in elaborarea strategiilor si aplicatiilor dedicate oraselor inteligente. Misiunea declarata a Clusterului SCoR este aceea de a facilita participarea membrilor sai la acest proces si de a stimula cooperarea intre toti actorii implicati in dezvoltarea oraselor inteligente, precum si stabilirea de relatii de colaborare cu alte clustere nationale sau internationale“, a declarat in debutul conferintei Stelian Arion, presedintele Smart Cities of Romania Cluster (Cluster SCoR ).



Obiectivele Clusterului SCoR sunt:

• Promovarea si corelarea la nivel national si armonizarea la nivel european a domeniului Smart City;

• Cresterea eficientei si a competitivitatii serviciilor si sistemelor furnizate de membri clusterului prin promovarea unor politici de cooperare - inovare - transfer de cunostinte, pe baza unor strategii comune;

• Colaborarea cu autoritatile publice locale, regionale si central e si cu societatea civila in vederea definirii, acceptarii si sustinerii unei viziuni de dezvoltare sustenabila a comunitatilor si a teritoriilor, specifica Romaniei;



Membrii fondatori ai clusterului sunt Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Organizatia Romana pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport (ITS Romania ), Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) si ITS Events Management.

Domeniul Smart City este un domeniu din care nu lipsesc provocarile, precum cadrul legislativ deficitar sau fragmentarea administrativa – atat de vizibila in Bucuresti – si nici rivalitatile – dintre societatile primariilor si mediul privat, dintre dezvoltatorii proiectelor, fie ca provin din mediul academic sau din industrie etc. Avem deci suficiente motive pentru a coopera si va adresam cu aceasta ocazie invitatia de va alatura membrilor Clusterului SCoR in demersul nostru de colaborare si inovare in domeniul oraselor inteligente“, mai afirmat presedintele Arion.

Expo-conferinta SMART CITIES OF ROMANIA 2019 a reunit reprezentanti ai mediului academic, al organismelor nationale si internationale de finantare, ai mediului privat si administratiei publice central si locale, precum si numerosi specialisti in domeniul oraselor inteligente. Editia din acest an a fost structurata pe doua sectiuni distincte – prima a fost dedicata problematicii procesului de digitalizare al oraselor si comunitatilor din perspectiva CDI, in timp ce in cadrul celei de a doua a fost abordat subiectul mobilitatii sustenabile si al viitorului transportului si securitatii in orasele inteligente. Evenimentul a fost realizat in parteneriat cu Universitatea Româno Americană. Pentru alte informatii accesaţi http://romaniasmartcities.ro/sau contactati ITS Events Management.

In numele organizatorilor

Cu stima,

Liliana BALICI

General Manager

ITS EVENTS MANAGEMENT

Email:liliana@itsevents.ro I events@itsevents.ro;

Mobil: (+40) 722 398 894; Tel: (+40) 21 419 69 70

Adress: Calea 13 Septembrie 90, Grand Offices, Et. 4,

cam 418, Sector 5, Bucuresti

Website: www.itsevents.ro I www.aqvilaclub.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite